930×122 CAPRA 5

organe

Video: Primarul știa de cel puțin o lună că abatorul deversează sânge în pârâu, dar n-a sesizat Garda de Mediu

Poluarea cu sânge, organe și alte deșeuri biologice a pârâului Bascov (afluent al râului Argeș) de către abatorul închis ieri, la două zile după ce subiectul a fost prezentat de ePitești, poluare imortalizată în două rânduri, la interval de câteva zile, de localnicii revoltați de  indiferența autorităților locale la semnalele lor de alarmă, nu sunt cazuri izolate în comuna păstorită de Gheorghe Stancu.

Citiți și: Reduceri de impozite! Cine beneficiază

Oamenii s-au dus cu jalba la edil inclusiv în decembrie 2020, reclamând o serie de probleme de mediu imputate de ei abatorului care-i terorizează cu mirosuri și zgomote infernale (amănunte, AICI). Luna aceasta, mai exact în urmă cu două săptămâni, edilul le-a răspuns petenților  în bătaie de joc, cu o înșiruire de documente  pe care le deține abatorul și nicio poziție concretă referitoare la disconfortul și poluarea semnalate de localnici.

La finalul aceluiași răspuns, edilul își asuma angajamentul că instituția pe care o conduce va „monitoriza” abatorul  (FOTO).

Citiți și: Reducere de impozit pentru aceste persoane!

 

Era 12 ianuarie 2021. N-a existat nicio sesizare transmisă mai departe (către Comisariatului Judeţean Argeş al Gărzii de Mediu, de exemplu, a cărui conducere spunea ieri, pentru ePitești, că nu știa de poluare pentru că n-a fost niciodată înștiințat cu privire la vreo problemă de mediu pusă în sarcina abatorului amintit)!

Iar monitorizarea Primăriei Bascov a fost atât de „vigilentă”, încât, pe 22 și 25 ianuarie (cel puțin), pe apă curgea, în voie, sânge și alte deșeuri biologice rezultate din abatorizarea animalelor.

EDILUL SPUNE CĂ A … RUGAT ABATORUL SĂ NU MAI DEVERSEZE ÎN PÂRÂU

Am vrut să aflăm de la primarul Gheorghe Stancu ce măsuri concrete a luat Primăria Bascov din decembrie, de când i-au fost aduse la cunoștință problemele de mediu, în ce a constat, de fapt, monitorizarea abatorului pe care și-a asumat-o și de ce nu a sesizat Garda de Mediu cu privire la poluare.

Edilul se scuză precizând că „a transmis” agentului economic să nu mai deverseze în râu! A TRANSMIS și… cam atât! Mai mult, primarul spune că…ar fi vrut să sesizeze Garda de Mediu ieri ( la o zi după primul articolul cu poluarea publicat de ePitești).

Iată explicațiile uluitoare ale primarului Gheorghe Stancu, contactat astăzi de ePitești.ro:

 

Iată și ce ajungea în pârâul Bascov pe 22 ianuarie 2021 (VIDEO):

 

Se întâmpla cu doar câteva zile înainte de poluarea care ieri a „sensibilizat”, în sfârșit, autoriățile (FOTO)

 

Amintim că activitatea abatorului a fost suspendată ieri, iar unitatea a fost amendată.

„60.000 lei amendă si închiderea activității până la intrarea în legalitate. Garda de mediu a fost astăzi în control la acea societate din Bascov. Nu tolerăm așa ceva”, spunea prefectul Emanuel Soare.

Aici, măsurile dispuse!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA