930×122 CAPRA 5

deversare

Video: Organe, sânge și oase, în pârâul Bascov. Garda de Mediu, urnită greu să facă un control

 

Citiți și: Exclusiv/Argeș. O mașină a căzut într-un râu!

Imaginile revoltătoare surprinse ieri de un argeșean pe pârâul Bascov (afluent al râului Argeș) nu sunt singurele atentate la mediu care se întâmplă în zona unei carmangerii/abator din Bascov, unitate față de care există suspiciuni că deversează direct în apă sângele animalelor sacrificate și nu numai.

În urmă cu câteva zile, pe același canal ce dă în râu au fost filmate scene creepy,  în care se văd plutind pe apă organe și alte resturi biologice (VIDEO), rezultate, cel mai probabil, din abatorizarea porcilor, iar sesizările făcute de localnici către Primăria Bascov pe tema mirosului pestilențial ce a pus stăpânire pe strada Micşunele și în împrejurimi nu sunt noi, dar asta este altă poveste (AICI).

Citiți și: A crescut valoarea tichetelor! Cozi uriașe!

Conducerea Comisariatului Judeţean Argeş al Gărzii de Mediu spune însă că nu știe să fi existat sesizări cu privire la funcționarea respectivei carmangerii, sau, cel puțin, instituția nu a fost sesizată.

Cu privire la deversarea pentru care stau mărturie imaginile, Comisariatul s-a autosesizat ieri (practic, din presă), imediat după articolul ePitești care semnala deversarea, însă controlul la respectiva societate comercială a început abia astăzi.

Între timp, potrivit acelorași surse care ne-au furnizat informațiile inițiale, la abator s-ar fi făcut curățeniea generală premergătoare controlului început azi, 27 ianuarie.

„NU ESTE RELEVANT DACĂ AM VENIT AZI SAU IERI”

EPitești a vrut să afle de ce a fost nevoie de o zi pentru a iniția un control la respectiva firmă.

Iată ce spune Alexandru Vîjan, şeful Comisariatul Judeţean Argeş al Gărzii de Mediu.

Alexandru Vîjan: Problema este că la noi  (n.r Garda de Mediu) nu a venit nimeni. E o cutumă ca lumea să se adreseze presei înainte să se adreseze autorității competente. Noi nu mai găsim nimic… Ieri, când am ajuns acolo (n.r. la râu, nu la abator) în jurul orei 14 și, ulterior, în jurul orei 16 nu mai era nimic. Apa era curată!

ePitești: De ce le-ați lăsat la dispoziție timpul acesta, de ieri până astăzi, interval în care, teoretic, au putut să-și pună la punct toate aceste aspecte, și nu a fost demarat controlul la abator încă de ieri?

AlexandruVîjan: În primul rând, pe noi nu ne-a anunțat nimeni. Eu a trebuit să aflu din mediul online (nr. marți, 26 ianuarie, ePitești.ro a contactat Garda de Mediu cu privire la această poluare). Ca să pot să iau măsuri, cel mai indicat este să-i prind în momentul deversării. Altfel, nu pot să demonstrez că deversarea este de la ei. Nu să mă duc ulterior, pentru că nu mai recunosc și nu pot face dovada că e de la ei.

ePitești: Nu ați mai găsit urme la fața locului la cele două momente…. Totuși, azi ați trimis controlul la această firmă. De ce azi și nu ieri?

Alexandru Vîjan: Ne așteptam ca și astăzi să aibă sacrificare de animale. Dacă nu era făcut public…

ePitești: Cu atât mai mult cu cât poluarea a ieșit la iveală de ieri, nu credeți că șansele erau mai mari să găsiți nereguli la acel abator dacă actualul control începea ieri, nu azi?

Alexandru Vîjan: De fapt, vă interesează de ce am făcut control azi și nu ieri! Nu este relevant dacă am venit azi sau ieri. Sunt aspecte pe care ei nu le mai pot ascunde, documente, circuite, lucruri care sunt în amplasament și pe care nu le mai pot ascunde de pe o zi pe alta.

ePitești: Ce vă face să credeți că azi-noapte, spre exemplu, nu a mai existat o deversare?

Alexandru Vîjan:  Nu este imposibil! Dar asta poate să facă și după ce plec eu… Eu trebuie să fac o verificare a amplasamentului. Cel mai bine este să-i prind în momentul deversării, dar dacă nu reușesc, să pot să fac dovada că a existat acea deversare, care nu se poate ascunde de pe o zi pe alta.

Potrivit şefului Comisariatul Judeţean Argeş al Gărzii de Mediu, controalele (n.r. care sunt unele mixte, fiind angrenați inclusiv reprezentanți ai ABAAV) vor continua și mâine, măsurile dispuse – dacă acestea vor exista – urmând să fie comunicate la finalul acțiunii.

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • CATAFCA spune:

    E vorba de jegosul de Spătaru…zis și Ogaru…
    Mituiește orice în jurul lui…A ieșit recent din închisoare…un personaj fără scrupule…după ce și-a distrus copiii , a trecut la nepoți..are o sumedenie de dosare penale….cineva în susține, își permite orice…cum să eliberezi din pușcărie un astfel de personaj sumbru…

  • Bebe spune:

    Să se ducă și in Tudor Vladimirescu la Zahana,este o spălătorie auto poate vede cineva cum se deverseză in rîul Arges spălătura.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90