930×122 CAPRA 5

politia

Poluare masivă lângă Vivo! Mall. 500 de litri de deșeuri au ajuns în râul Argeș

Poluare masivă lângă Vivo! Mall. 500 de litri de deșeuri au ajuns în râul Argeș

Citiți și: De la aglomerație la pustiu: Argeș Mall în floare, Vivo Mall fără soare!

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Este vorba despre dosarul deschis în urma poluării râului Argeș, în zona Vivo! Mall.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

S-a întâmplat la începutul lui 2023. Subiectul a fost prezentat atunci în exclusivitate de ePitești.

Informații și imagini de la momentul respectiv, AICI.

Poliția precizează acum că dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Vizat este un bărbat de 39 de ani, din Suseni.

Este cercetat pentru „săvârșirea infracțiunilor de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase și de evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafață și subterane, în apele martitime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deșeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a persoanelor, viața animalelor, mediul, producția agricolă ori industrială sau fondul piscicol.

Poluare masivă lângă Vivo! Mall. 500 de litri de deșeuri au ajuns în râul Argeș

Din cercetări s-a stabilit că, în după-amiaza zilei de 31 ianuarie 2023, un bărbat de 39 de ani, din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți cu obiect de activitate principală întreținerea și repararea autovehiculelor, ar fi evecuat cantitatea de 500 litri de deșeuri petroliere, dintr-un bazin de plastic, pe malul canalului destinat apelor pluviale, pe sol, ulterior, în apa canalului destinat apelor pluviale ce se varsă, la rândul său, în apa râului Argeș, modificând, astfel, caracteristicile apei și producând un prejudiciu”, conform Poliției Argeș.

Foto: Arhivă

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3