Donaris 930 x 122

deversare

60.000 lei amendă și închiderea activității. Măsurile luate la abatorul din Bascov după poluarea cu sânge

UPDATE:”60.000 lei amendă si închiderea activității până la intrarea în legalitate. Garda de mediu a fost astăzi în control la acea societate din Bascov. Nu tolerăm așa ceva”, spune prefectul Emanuel Soare.

Citiți și: Reduceri de impozite! Cine beneficiază

Și Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea s-a autosesizat asupra poluării pârâului Bascov, în zona localității Bascov.

„La dispoziția directorului ABAAV, în seara zilei de 26 ianuarie 2021, după vizionarea imaginilor publicate de mass-media, echipa formată din reprezentanții serviciilor de specialitate (Inspecția Bazinală a Apei, Gestiune Monitoring și Protecția Resurselor de Apă, Laborator și SGA Argeș ), a analizat posibilele surse de poluare din zonă urmând să realizeze controlul în teren.
În această dimineață, echipa ABA Argeș-Vedea a participat alături de echipa Gărzii de Mediu Argeș, la acțiunea de verificare și control, a unui agent economic identificat ca posibil poluator. Au fost solicitate și verificate documentele privind alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate, dar și a celor rezultate în urma procesului industrial desfășurat. Împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș au fost verificate sistemele de alimentare cu apă și cele de evacuare. De asemnea au fost prelevate probe de apă din canalul de scurgere a apelor pluviale din apropiere pentru analiza indicatorilor fizico-chimici.
ABA Argeș-Vedea continuă investigațiile urmând ca în funcție de cele constatate să aplice prevederile Legii Apelor”, precizează ABA Argeș-Vedea.

Citiți și: Reducere de impozit pentru aceste persoane!

Amintim că ieri, Comisariatului Judeţean Argeş al Gărzii de Mediu s-a autosesizat după articolul ePitești care semnala deversarea de sânge în râul Bascov, însă controlul la respectiva societate comercială a început abia astăzi.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3