EcoMoto 930×122

litoral

Cât de sigur este litoralul românesc

Cât de sigur este litoralul românesc

Citiți și: La Mamaia, ca-n Dubai. Cât costă o noapte, de 1 Mai, pe litoralul românesc

În urma distrugerii barajului Kahovka din Ucraina, specialiștii de la noi fac constant măsurători pe litoralul românesc.

Aceștia vor să se asigure că nu există pericolul ca populația să se îmbolnăvească.

Citiți și: Poluare masivă lângă Vivo! Mall. 500 de litri de deșeuri au ajuns în râul Argeș

Potrivit antena3.ro, primele date arată că litoralul românesc nu prezintă semne de îngrijorare în ceea ce privește gradul de poluare.

Specialistul Silviu Gurlui, profesor de fizică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, a spus că este vorba doar despre ceea ce se poate observa cu ochiul liber.

Cu toate acestea, expertul atrage atenția că rezultatele probelor culese din apă vor stabili cu adevărat dacă apa este sau nu poluată, notează sursa citată.

Reamintim că, la începutul lunii iunie autoritățile din Odesa au interzis oamenilor să meargă la plajă după ce poluarea provocată de bombardarea barajului de pe Nipru a ajuns pe litoral.

OMS declara atunci că holera și alte boli transmise prin apă reprezintă un risc în Ucraina.

Aceste declarații îngrijorătoare au avut impact și în România. Mulți români și-au anulat vacanţele la mare de teama unei noi epidemii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90