930 pe 122 COSTACHE

poluare

POLUARE PE RÂUL ARGEȘ: O PELICULĂ NEAGRĂ A APĂRUT PE UN LAC DE ACUMULARE

În dimineața zilei de 09.09.2020 – ora 08.00, dispeceratul ABA Argeș- Vedea a fost informat telefonic de către personalul de tură al barajului Vâlcele despre apariția unei pelicule negre pe suprafața lacului, pe o lungime de aproximativ 1.000 m și o lățime de 20 – 30 m. Pelicula existentă pe suprafața lacului nu era uleioasă și nu avea miros, excluzându-se ipoteza unei poluări accidentale pe bază de produs petrolier.

Citiți și: Argeș. Scandalos! Prins când arunca mizeria din vidanjă în râul Argeș

🛑În vederea evitării propagării în aval a peliculei, s-a dispus Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș oprirea CHE Vâlcele.

Reprezentanții ABA Argeș- Vedea (Inspecția Bazinală a Apelor, GMPRA(Gestiune, Monitoring şi Protecţia Resurselor de Apă) și Laborator) s-au deplasat la fața locului și au prelevat probe de apă în vederea efectuării analizelor de calitate din 3 secțiuni: baraj frontal Vâlcele, coadă lac acumulare Vâlcele și corp apă canal Zigoneni – Vâlcele. În funcție de rezultatul analizelor de laborator, se vor continua investigațiile privind identificarea poluatorului.

Citiți și: Apă Canal, ANUNȚ major! Plătești mai mult dacă nu îndeplinești aceste condiții

„În urma vizualizării în amonte a râului Argeș pe sectorul baraj Vâlcele – baraj Zigoneni, au mai fost constatate irizații punctiforme, pelicula strângându-se în frontul barajului Vâlcele.

Conducerea ABA Argeș- Vedea a dispus deplasarea la fața locului a Formației de Intervenție Rapidă din cadrul SGA Argeș, care va acționa pentru curățarea luciului apei cu materiale absorbante de tip spill sorb, baraje absorbante limitatoare și cu un skimmer.

Având în vedere că în aval de această secțiune urmează lacul de acumulare Budeasa – sursă de alimentare cu apă a municipiului Pitești, s-a dispus Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș oprirea funcționării CHE Vâlcele până la curățirea luciului apei și identificarea substanței poluante.

În funcție de evoluția fenomenului, vom reveni cu o nouă informare”, precizează ABA Argeș- Vedea.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3