930 x122 grota rece

amenzi

AMENZI ÎN VALOARE DE PESTE 7 MILIOANE DE LEI ŞI 12 PLÂNGERI PENALE PENTRU POLUAREA APELOR

Din datele centralizate recent la nivel naţional de către Administraţia Naţională „Apele Române”, cei aproape 140 de inspectori ai ANAR au aplicat, de la începutul anului, un număr de aproape 170 de amenzi în valoare de peste 7 mil. lei.

Citiți și: Amenzi colosale pentru cei care stau la bloc!

La nivelul ANAR, Ervin Molnar, directorul general al A.N. Apele Române, a reformat corpul inspectorilor şi a solicitat o intensificare a controalelor şi o înăsprire a amenzilor aplicate, astfel încât toţi cei care nu respectă calitatea apelor să fie sancţionaţi şi amendaţi, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

De la începutul anului, au fost aplicate 537 sancţiuni, din care 369 avertismente şi 168 amenzi, în valoare totală de 7.202.500 lei, sumă care reprezintă mai mult de jumătate din totalul amenzilor aplicate pe toată durata anului trecut. Au fost sesizate organele de cercetare penală în 12 cazuri şi s-a făcut o propunere de suspendare a activităţii economice.

Citiți și: Amenzi duble și muncă în folosul comunității pentru cei care fac asta

Dintre acestea, cel mai mare număr de amenzi a fost aplicat în bazinele hidrografice Siret, Mureş, Argeş-Vedea şi Dobrogea-Litoral, iar cel mai mare cuantum al amenzilor a fost aplicat în bazinul hidrografic Siret (în valoare de 1,42 mil lei), urmat de bazinele hidrografice Mureş şi Argeş-Vedea, în valoare de peste 1,3 milioane de lei.

Foto: descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90