NOR CURIER 930X122

garda de mediu arges

Pitești. Absolut SCANDALOS! Imagini de groază! Ce a ajuns în apele Argeșului

Garda de Mediu Argeș a efectuat verificări la service-ul auto din Pitești, de unde au fost aruncate pe Râul Argeș 300 de litri de deşeuri petroliere.

Citiți și: Poluare masivă lângă Vivo! Mall. 500 de litri de deșeuri au ajuns în râul Argeș

Reamintim că, patronul societății comerciale a primit o amendă colosală atât din partea Gărzii de Mediu Argeș, cât și din partea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea. De asemenea, Poliția a deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de infectare a apei. Subiectul pe larg, AICI – Amendă COLOSALĂ: 26.000 €! Atât îl costă că a aruncat ulei în răul Argeș! și AICI Pitești. Poliția intervine în cazul poluării de pe „Argeș”, lângă Vivo Mall

Așa arată service-ul auto, unde Garda de Mediu a găsit numeroase nereguli. După cum se poate observa și din imagini, locul este împânzit de deșeuri.

Citiți și: Cât de sigur este litoralul românesc

În data de 31.01.2023 intre orele 10:00-14:00 administratorul unei societăți de întreținere și reparații auto de pe raza localității Pitești, a deversat cu știință deșeuri lichide periculoase cu conținut de produs petrolier, o cantitate de aproximativ 500 l într-o vale necadastrata a localității ajungând în răul Argeș.

În urma verificărilor efectuate societății, Garda Națională de Mediu prin Comisariatul Județean Argeș a identificat și alte neconformități cu privire la legislația din domeniul protecției mediului aplicând o sancțiune în valoare de 60000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor deținute și a întocmit o sesizare penală în vederea cercetării acțiunii de evacuare cu știință de deșeuri periculoase în apele de suprafață.

Au fost stabilite măsuri de remediere a deficientelor identificate pe amplasament.”, transmite Garda de Mediu Argeș.

Sursă foto: Facebook Garda de Mediu Argeș

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90