Donaris 930 x 122

masini

S-a votat! Dispar mașinile pe benzină și motorină

Parlamentarii europeni au votat interzicerea fabricării mașinilor pe benzină şi motorină din anul 2035, scrie euronews.ro

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Propunerea inițială a pachetului de protecție climatică „Fit for 55” prevedea că producția motoarelor tradiționale pe benzină și motorină ar trebui să fie diminuată până la sfârșitul anului 2035.

Citiți și: Aceste mașini vor fi radiate automat!

 

Această măsură, care fără îndoială va transforma viața de zi cu zi și viața business-urilor, va trebui votată și de Consiliul Uniunii Europene, ca să devină realitate.

E greu de spus dacă se va ajunge sau nu la un consens, mai ales că Germania se opune acestei măsuri, potrivit sursei citate. Cu siguranță vor exista obiecții.

Concret, un proiect al Comisiei Europene ce prevede norme stricte privind emisiile de dioxid de carbon a fost deja aprobat de eurodeputați.

Așadar, decizia ar presupune ca din 2035 să nu mai fie vândute în U.E. mașini noi echipate cu acest tip de motoare.

Cei care dețin în continuare mașini cu motoare pe benzină și motorină vor putea circula în continuare pe șoselele europene, până la o dată care încă nu a fost stabilită, mai notează euronews.ro

În prezent, pentru tranziția verde mai multe legi au fost amânate, deoarece s-au iscat dezacordurilor între europarlamentari.

Sursă: euronews.ro

Foto: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Barnea Vasile spune:

    Escroci….afaceri pe bani grei..poluare….acum de ce nu merg în Ucraina…explozii ard depozite .tot arde…cit combustibil consuma motorizatele…..luați Rusia la întrebări….lingimati în pula escrocilor

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90