930×122 POSADA 5

masini

S-a votat! Dispar mașinile pe benzină și motorină

Parlamentarii europeni au votat interzicerea fabricării mașinilor pe benzină şi motorină din anul 2035, scrie euronews.ro

Citiți și: Decizie pentru înmatricularea mașinilor! Este anunțul momentului pentru toți șoferii

Propunerea inițială a pachetului de protecție climatică „Fit for 55” prevedea că producția motoarelor tradiționale pe benzină și motorină ar trebui să fie diminuată până la sfârșitul anului 2035.

Citiți și: Veste proastă privind transportul de persoane!

 

Această măsură, care fără îndoială va transforma viața de zi cu zi și viața business-urilor, va trebui votată și de Consiliul Uniunii Europene, ca să devină realitate.

E greu de spus dacă se va ajunge sau nu la un consens, mai ales că Germania se opune acestei măsuri, potrivit sursei citate. Cu siguranță vor exista obiecții.

Concret, un proiect al Comisiei Europene ce prevede norme stricte privind emisiile de dioxid de carbon a fost deja aprobat de eurodeputați.

Așadar, decizia ar presupune ca din 2035 să nu mai fie vândute în U.E. mașini noi echipate cu acest tip de motoare.

Cei care dețin în continuare mașini cu motoare pe benzină și motorină vor putea circula în continuare pe șoselele europene, până la o dată care încă nu a fost stabilită, mai notează euronews.ro

În prezent, pentru tranziția verde mai multe legi au fost amânate, deoarece s-au iscat dezacordurilor între europarlamentari.

Sursă: euronews.ro

Foto: descriptiv

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Barnea Vasile spune:

    Escroci….afaceri pe bani grei..poluare….acum de ce nu merg în Ucraina…explozii ard depozite .tot arde…cit combustibil consuma motorizatele…..luați Rusia la întrebări….lingimati în pula escrocilor

570 X 90 CUMPANA 3