930 x122 grota rece

demisii

Amenințări fără precedent ale polițiștilor!

Amenințări fără precedent ale polițiștilor!

Citiți și: Video – Focuri de armă între polițiști și polițiste

Creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani pentru polițiști și magistrați ar putea determina un deficit de personal fără precedent.

Deja Poliția are nevoie de zeci de mii de oameni în sistem și tot mai puțini tineri se înscriu la școlile MAI.

Citiți și: Bătaie între polițiști după o șicanare în trafic. Unul a ajuns la spital

Mii de angajați care îndeplinesc toate condițiile actuale de ieșire din activitate și-au anunțat intenția de a se retrage. Doar în rândul polițiștilor vorbim de aproape 9.000 de angajați, iar în cazul magistraților, unele instanțe riscă să se închidă.

Săptămâna viitoare, schimbările ar putea fi votate de Parlament.

Amenințări fără precedent ale polițiștilor!

Conform Sindicatului Europol, creșterea vârstei de pensionare s-ar putea solda cu un val de demisii în rândurile polițiștilor.

Potrivit legii actuale, vârsta de pensionare a angajaților din Ministerul de Interne este de 60 de ani, însă cei care muncesc în condiții speciale, adică pe teren, și au 25 de ani vechime, se pot pensiona și cu 13 ani mai devreme.

În momentul de față 8.800 de politisti sunt pe picior de plecare.

Detalii, AICI

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Dorel spune:

    Si unde pleaca? La cules capsuni?

  • Ion C spune:

    Desigur , prefera sa se pensioneze la 45 ani / 120 kg , dupa ce au frecat menta . De ceva timp stau doar in masini , cred ca se incarca la USB , cumva…De-a lungul anilor , infractionalitatea a crescut , sunt droguri in scoli , tot mai multe fapte violente . Si politia … la pensie .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3