New Profesional Consult 930 x 122

demisii

Amenințări fără precedent ale polițiștilor!

Amenințări fără precedent ale polițiștilor!

Citiți și: Doi frățiori, Răzvan și Andrei, surpriză de proporții de la polițiștii argeșeni!

Creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani pentru polițiști și magistrați ar putea determina un deficit de personal fără precedent.

Deja Poliția are nevoie de zeci de mii de oameni în sistem și tot mai puțini tineri se înscriu la școlile MAI.

Citiți și: Pitești. Polițiști cu suflet mare! Gest de toată lauda făcut de oamenii legii

Mii de angajați care îndeplinesc toate condițiile actuale de ieșire din activitate și-au anunțat intenția de a se retrage. Doar în rândul polițiștilor vorbim de aproape 9.000 de angajați, iar în cazul magistraților, unele instanțe riscă să se închidă.

Săptămâna viitoare, schimbările ar putea fi votate de Parlament.

Amenințări fără precedent ale polițiștilor!

Conform Sindicatului Europol, creșterea vârstei de pensionare s-ar putea solda cu un val de demisii în rândurile polițiștilor.

Potrivit legii actuale, vârsta de pensionare a angajaților din Ministerul de Interne este de 60 de ani, însă cei care muncesc în condiții speciale, adică pe teren, și au 25 de ani vechime, se pot pensiona și cu 13 ani mai devreme.

În momentul de față 8.800 de politisti sunt pe picior de plecare.

Detalii, AICI

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

2 comentarii

  • Dorel spune:

    Si unde pleaca? La cules capsuni?

  • Ion C spune:

    Desigur , prefera sa se pensioneze la 45 ani / 120 kg , dupa ce au frecat menta . De ceva timp stau doar in masini , cred ca se incarca la USB , cumva…De-a lungul anilor , infractionalitatea a crescut , sunt droguri in scoli , tot mai multe fapte violente . Si politia … la pensie .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90