930×122 CAPRA 5

categorie

Acești salariați vor ieși mai repede la pensie!

Acești salariați vor ieși mai repede la pensie!

Citiți și: Atenție! Modificare importantă în Codul Rutier cu privire la numerele de înmatriculare

Printr-un proiect legislativ, aflat în dezbaterea senatorilor, se urmărește modificarea legii privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât o nouă categorie de salariați să poată ieși mai devreme la pensie.

Astfel, în categoria locurilor de muncă desfășurate în condiții speciale vor fi încadrate “activitățile desfășurate de muncitorii şi personalul tehnic operativ pe întreg teritoriul unităţilor din subordinea Ministerului Industriei Chimice și Petrochimice, cu profil chimie și petrochimie, încadrate în grupele I și/ sau II de muncă, potrivit legislației anterioare”, scrie Avocatnet.ro.

Citiți și: Salariații au dreptul la concediul plătit pentru îngrijirea copilului bolnav!

Va fi asimilată stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariații au desfăşurat activităţi la locurile de muncă încadrate în grupele I și/ sau II de muncă, potrivit vechii legislații aflate în fabricile cu profil chimie și petrochimie.

Menționăm că, de prevederile acestui proiect vor beneficia, la cerere, și persoanele care au ieșit deja la pensie. În cazul acestora, drepturile de pensie recalculate se vor acorda începând cu luna următoare celei în care a fost depusă solicitarea.

Așadar, pentru persoanele care au lucrat în industria chimică sau petrochimie (așa cum este și cazul celor care lucrează încă pe Platforma Arpechim) reducerea vârstei standard de pensionare va fi de 13 ani, iar stagiul complet de cotizare este stabilit la 25 de ani.

Foto principală: arhivă ePitești.ro/descriptiv

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Ursu spune:

    Cât va dura pâna ce va fi promulgată aceasta lege!?

  • Ursu spune:

    Dumnezeu ar face dreptate,este un drept ce a fost furat in 2001 de un oarecare Năstase Adrian,am muncit in conditii periculoase,atat pt aanatate,cat si pt viata,nu contest pensiile speciale,dar ca sa muncesti 35 de ani intr o rafinarie de petrol si sa iesi la pensoe odata cu um vanzator,paznic,functionar public,etc. ,este strigator la cer. Oare se va face dreptate pt noi,putinii oameni ce am lucrat in rafinaria de petrol?

570 X 90 POSADA 3