EcoMoto 930×122

piața găvana

PRIMĂRIA, OFICIAL: A FOST PERICOL DE PRĂBUȘIRE ÎN TRIVALE!

Primăria, oficial: A fost pericol de prăbușire în Trivale! După repetate termene încălcate, lucrările de reabilitare la piețele agroalimentare Trivale și Găvana ar trebui finalizate în vara acestui an. Așa susține Primăria Pitești într-un răspuns scris pe care publicația noastră l-a primit în urma unui solicitări formulate de noi în baza legii 544/2001.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Pentru piața agroalimentară din Trivale, noul termen asumat de Primărie este 15 iunie 2019. Asta deși, potrivit bugetului Piteștiului pentru acest an, termenul era mai 2019 (detalii în imagine):

Pentru piața agroalimentară din Găvana, termenul ”actualizat de finalizare” este 15 august 2019.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Primăria Pitești, ”pe baza informațiilor comunicate de direcția de specialitate – Direcția Tehnică – Serviciul Investiții”, motivează întârzierile lucrărilor la cele două piețe. Potrivit sursei citate, în cazul pieței din Trivale a existat ”un real pericol de prăbușire”:

”Proiectul inițial prevedea reabilitarea spațiilor existente, însă pe parcursul lucrărilor la decopertări s-au constatat probleme majore la structura de rezistență. S-a constatat că spațiile asupra cărora nu s-a mai intervenit de mai bine de 25 de ani au fost construite fără respectarea unui proiect și a normelor tehnice în domeniul construcțiilor și reprezentau un real pericol de prăbușire. (click pe imagine pentru mărire):

În ceea ce privește piața Găvana, ”proiectul de reabilitare (…) nu includea și reabilitarea acoperișului. La predarea amplasamentului s-au constatat degradări majore ale acoperișului, care afectau lucrările de reabilitare care urmau să fie făcute în interior.

În acest sens a fost introdus un nou obiectiv în lista de investiții, cu denumirea Reparații capitale terasă, luminatoare și scurgeri pluviale Piața Găvana, pentru care au fost organizate două proceduri de licitație, una pentru întocmirea proiectului și alta pentru atribuirea contractului de lucrări, proceduri care au durat 5 luni, conform prevederilor legale în vigoare.

Operatorul economic desemnat câștigător a fost SC Brincon SRL Brăila”, se arată în răspuns. Pentru detalii, click pe imagine:

Lucrările la piaţa din Trivale sunt făcute de asocierea dintre SC Zeus SA și SC Selca SA, iar de lucrările de modernizare a pieței din Găvana se ocupă firmele Apartamentul SA din Piteşti (pentru interior) şi Brincon SRL din Brăila (pentru acoperiş).

Amintim că în septembrie 2018 municipalitatea informa că lucrările la cele două piețe vor avea întârzieri ”la finalizare de 2-3 luni”. S-a ajuns, însă, la aprilie-mai 2019, pentru ca acum termenele actualizate finale să fie iunie și, respectiv, august. Primarul Cornel Ionică a dat vina și pe vreme pentru întârzierea lucrărilor.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90