930 x122 grota rece

cristian gentea

Primarul municipiului Piteşti a anunţat strategia pentru 2022. Zeci de proiecte propuse şi buget generos!

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, a anunţat strategia pentru 2022. Edilul şef aşteaptă implicare din partea tuturor, cu privire la proiectele propuse.

Citiți și: Spectacol total! Eveniment de excepție la Pitești!

„În 10 ianuarie am pus în dezbatere publică, pentru a respecta transparența decizională, proiectul de buget al municipiului Pitești pentru anul 2022.

Am propus un buget total de 711.877 mii lei, cu aproximativ 41% mai mare decât anul trecut, creștere determinată în principal de cuprinderea în Programul de Investiții a unor proiecte pentru dezvoltare durabilă. Altfel spus, 45% din totalul bugetului pentru 2022 reprezintă bani pentru investiții finanțate din bugetul local și investiții cu finanțare mixtă – fonduri europene nerambursabile, buget local și buget de stat.

Citiți și: Vestea momentului de la Publitrans! Acum s-a anunțat!

Am ținut cont de expresia nevoilor cetățenilor, așa cum reiese din studiul făcut de Universitatea Pitești în noiembrie 2021, dar și din studiul de piață privind Evaluarea satisfacției clienților cu privire la serviciile furnizate acestora de Primăria Municipiului Pitești 2021.

Astăzi, 11 ianuarie, la ora 11:00, am avut o întâlnire-dezbatere pe buget cu mediul de afaceri argeșean, reprezentat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Asociația Oamenilor de Afaceri, HoReCa și Federația Patronală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, și mă declar mulțumit de feedbackul primit!

La ora 15:00, împreună cu consilierii locali vom analiza proiectul de buget, și constat din postările publice ale dumnealor, că vor susține exact ce propunem în buget pentru investiție și dezvoltare: parc industrial, Piața Prundu – parcări moderne și locuri de joacă, reabilitarea zonelor de agrement cum sunt Pădurea Trivale și malul Argeșului, spital sau centru de permanență, investiții în sisteme de energie regenerabilă prin panouri fotovoltaice, investiții în infrastructură și management al traficului, investiții în salubritate, investiții în școli, educație și sport.

Ca noutate, este primul an în care am propus la Pitești 400 000 lei pentru bugetare participativă pentru următoarele domenii:

– infrastructură străzi, alei, locuri de parcare, trotuare;

– parcuri, spații verzi, locuri de joacă;

– mobilitate, accesibilitate, siguranța circulației;

– amenajare spații publice;

– infrastructură educațională și socială;

– Smart City!

Așteptăm implicare!

Proiectul de buget este în dezbatere publică timp de 15 zile! Va fi suspus aprobării Consiliului Local în ședința din februarie! Să avem un an prosper, cu multe realizări!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina personală de Facebook.

555×222  MAIA

Comentarii

16 comentarii

  • Popa spune:

    Sa asfalteze străzi printre case ca trăim ca in evul mediu Tancodrom,Craiovei etc. Toate comunele de pe lângă Pitesti au asfalt Bascov. Bradu. Moșoaia. Etc. Piteștiul nămol și mizerie

  • Adi spune:

    Noaptea intre luminile farurilor sosea lucioasa lipsa marcajelor parbriz zgariat iluminat slab sau deloc macar vopsiti bordurile trotuarelor sa ne putem ghida dupa ceva din trivale pe drumul spre gavana mergi orbeste .
    Si daca tot vor sa faca ceva sa puna tomberoane ecologice cat mai multe mai ales ca se vrea reciclare nu sa iei din tomberoane si lasi unul la 300 m reciclarea buna se face cand le ai la indemana pe cand la distanta mare totul se duce la gramada.

  • Clevetici spune:

    Pai daca v-ati facut case pe terenuri arabile, acum vreti asfalt pe banii primariei!?

    P.S.
    Comunele de care vorbesti au asfalt pe strada principala si cele apropiate de ea, in rest pe zone cu case in constructie au drumuri de pamant.

  • abc spune:

    Nu inteleg un lucru, se lauda mai sus ca e primul an in care a propus bugetare participativa de 400.000 de lei pentru o lunga lista de domenii intre care strazi, alei, parcuri, infrastructura etc (cititi lista in articol!). 400.000 lei, adica mai putin de 100.000 de euro. Voua vi se pare ca te-ai putea lauda cu asa ceva? De banii aia nu poti sa asfaltezi nici macar o straduta de vreo 100 de metri. Ori e o greseala in articol, ori bugetare „participativa” e vreo chestie noua pe care nu o intelege lumea, eu unul recunosc ca e ceva ce nu inteleg, la fel cum nu inteleg de ce te-ai lauda ca bagi in strazi si parcuri si infrastructura o suma asa de mica, atat de mica incat s-ar putea plati cu salarii catorva jucatori de la FC Arges.

  • abc spune:

    @ Clevetici – Nu mai bine te intorci tu sa-l pupi undeva pe marele propagandist in loc sa bati campii pe aici? De ce nu s-ar asfalta pe banii de la buget? Bugetul nu contine si taxele si impozitele celor care locuiesc acolo? Tu ai auzit de extinderea comunitatilor, de dezvoltare? Sau tu esti dintre aia care vor ca banii sa fie cheltuiti cum facea pe vremuri Pendiuc, ii baga doar in Centru si lasa toate cartierele in paragina? Si ce inseamna bai, desteptule, sintagma aia a ta „banii primariei”? Sunt ai celor din primarie, a venit Gentea cu ei de acasa?

  • Manda Andrei spune:

    Lipsa totala iluminat public , curent , gaze pe Aleea Stadionului In Turcesti

  • Parca vorbeați ca o sa avem un Stadion ” NICOLAE DOBRIN” modern,cind asta?

  • Noname spune:

    La orice colt de strada în Pitesti sunt cerșetori. Țiganii își fac veacul în zonă centrala.Politia comunitară este nepăsătoare.singura lor activitate este Facebook.Orasul Pitesti este din ce în ce mai murdar.Este un oraș de evitat

  • Locuitorii din zona. spune:

    In zona Turcești ( unde este micul parculet de joaca )continuați cu acel canal de scurgere a apei până la ultima casa spre Islaz.Apa inunda mereu grădinile celor din zona.Va rugam să faceți ceva in acea zona.

  • Marin spune:

    Va ai trece un an cu dezvoltare nimic

  • Geo spune:

    Sa termine Reactualizare Planului de Urbanism General, achitat din 2018 si al carui teren de predare a fost depasit pana in prezen cu 10 luni. Ne afalam intr un haod urbanistic. S-au se va termina si acesta tot cu un esec cum s-a terminat si secl cu Altrix srl.

  • Geo spune:

    Poate termina si dumnealui Reactualizare PUG ului Pitesti ca deja trebuia sa fie terminat de anul trecut., sau este tot un esec voit ca si Proiectul trecut din 2009 neterminat de catre SC Altrix SRL , dar care au incasat banii. Oricum in prezent in Pitesti avem cele mai multe betoane…

  • Sorin spune:

    Sa desființeze politia locala ca degeaba mănâncă banii publici dorm in masini pe banii nostri,si sunt de o nesimțire imensa .

  • Sorin spune:

    Foarte bine domn primar avem si stadion avem si mall on Tudor vladimirescu,avem si strazii,PITESTIUL UN ORAS MULTILATERAL DEZVOLTAT,CINSTE MULT IUBITULUI,CONDUCATOR!

  • Burete Sorin spune:

    Cartierul montan star Trivale nu beneficiază de nimic din partea primăriei .implicare zero.Aveam alte așteptări din părerea administrației locale odată cu schimbarea primarului .Cind ajung pe funcții uita toate promisiunile făcute .In toate comunele copii beneficiază de transport in comun mai puțin carierele limitrofe Piteștiului

  • Bujie spune:

    Bla-bla-bla… Vă știm foarte bine, domnilor de la Primărie! Singurele preocupări sunt jefuirea bugetului și coafarea realității!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90