930 x122 grota rece

    sedinta_cj

    Propunerile pentru Cetateni de onoare ai Argesului 2010

    Consiliul Judetean Arges a aprobat, in sedinta extraordinara, propunerile pentru acordarea titlurilor de Fiu/ Fiica al/a Argesului si Cetateni de Onoare ai judetului. La aceasta a patra editie a Sarbatorilor Argesului si Muscelului, se vor acorda distinctii personalitatilor din domeniile Justitie, Armata si Religie.

    De asemenea, au fost facute propuneri si pentru personalitati din alte domenii pentru titlul de Cetatean de Onoare al Argesului. Puteti descarca AICI propunerile pentru toate distinctiile. Iata si propunerile pentru Cetatenii de Onoare ai judetului.

    Propunerile pentru Cetatenii de Onoare in domeniul Justiţie

    1.Crişu Constantin– Pensionar – magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

    Absolvent al Facultăţii de Drept, promoţia 1959 şi al cursului de perfecţionare al judecătorilor, se stabileşte în Argeş în 1960. Este doctor în drept. A fost învăţător, profesor, director de şcoală generală, şef al secţiei de Artă, raionul Amaradia, inspector şcolar, cadru didactic universitar, magistrat, preşedinte de instanţă timp de 24 de ani. Organizează simpozioane pe teme juridice, are numeroase propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei. Publică lucrări şi articole de specialitate. A fost făcut Fiu al Argeşului în Ediţia 2007. Doctor în ştiinţe juridice. Are o activitate de 40 de ani în magistratură.
    2.Diaconu Gheorghe– Preşedinte Curtea de Apel Piteşti

    Născut în 1949, este absolvent al Facultăţii de Drept din Bucuresti şi al unui curs postuniversitar în domeniul Criminologie, este doctor în Drept penal. A publicat numeroase lucrări de specialitate, o parte din ele constituind material pentru diferite conferinţe internaţionale. Împleteşte 32 de ani de carieră în domeniul juridic cu activitatea de cadru didactic în învăţământul universitar.

    3.Gheorghe Sorescu Cornelia – Pensionară – magistrat

    Absolventă a Facultăţii de Drept. Se stabileşte în Argeş şi îndeplineşte funcţiile de juristconsult şi procuror. Este preşedintele Tribunalului Argeş pe o perioadă de 5 ani, judecător la Tribunalul Argeş şi preşedintele secţie penale. Este coautoare a mai multor volume de specialitate şi autoare a numeroase articole publicate în reviste de specialitate. Participă la seminarii internaţionale. A publicat un roman autobiografic.

    4. Onciulescu Nicolae Marcel– Pensionar – magistrat

    Născut în 24 iulie 1944 în Bălileşti , Argeş, a urmat Liceul „Nicolae Bălcescu” din Piteşti şi Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, promoţia 1967. Are o carieră de 40 de ani în magistratură, având următoarele funcţii: vicepreşedinte al Secţiei penale din Tribunalul Argeş (1982-1990); primul preşedinte al Curţii de Apel Argeş (1993-1997) şi apoi vicepreşedinte al Curţii de Apel Argeş până în anul 2006, când s-a pensionat.

    5. Predescu Constantin -Pensionar –Avocat

    6. Rotaru Ion Pensionar – magistrat

    Născut în 1945, în Ocnele Mari, Judeţul Vâlcea, a urmat Liceul „Nicolae Bălcescu” din Piteşti şi apoi facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti. În perioada 1969-1970 a fost juristconsult, iar din 1 martie 1970 şi până în anul 2009 a fost procuror, după cum urmează: procuror la Procuratura locală Piteşti, procuror criminalist la Procuratura Generală Argeş, procuror şef la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, procuror şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Piteşti, din cadrul PNA, procuror în Serviciul Teritorial Piteşti, din cadrul DIICOT, procuror general al Parchetului de pe lângă  Curtea de Apel Piteşti. A parcurs numeroase cursuri postuniversitare de perfecţionare şi a primit importante distincţii pentru meritele sale profesionale, cea mai importantă dintre ele fiind diploma „Meritul Judiciar Clasa I” din anul 2002.

    Propuneri pentru Cetateni de Onoare in domeniul Armată

    1. Belciug Vasile- Col.dr.ing. la Şcoala de Aplicaţie “Mihai Viteazul”-Piteşti

    Născut în Suceava, în 1961, este Comandantul Garnizoanei Piteşti şi doctor în inginerie mecanică din 2005. A fost Şef de Stat Major, comandant companie, comandant pluton tancuri. A obţinut următoarele distincţii: Emblema de onoare a Armatei Române (2009), Emblema de Merit “Ştiinţa Militară” clasa I (2007), Semnul onorific “În Serviciul Armatei” pentru 20 şi 25 ani de activitate, Medalia “Meritul Militar” (clasa a II-a) şi Ordinul “Meritul Militar” (clasa a III-a).

    2. Chiriţă Mihai– Gl.Mr.dr. Ministerul Apărării Naţionale

    Născut în Nucşoara – Argeş, în 1955, este Şef al Direcţiei instrucţie şi doctrină din Statul Major General, cu o vechime în activitate de 32 ani. A fost Comandantul “Şcolii de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Trupelor de uscat” – Piteşti, Şef de Stat Major al Comandamentului Forţelor Terestre – Bucureşti, locţiitor al Şefului de Stat Major al coaliţiei din Irak. A primit “The Legion of Merit” – SUA (2009), Emblema de onoare a Statului Major General (2007), Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler, medalia “Meritul Militar” (clasa a II-a), Ordinul “Meritul Militar” (clasa a II-a şi a III-a), titlul de fiu al Argeşului (2007) şi cetăţean de onoare al comunei Nucşoara (2006). Din 2001 este doctor în Ştiiinţe Militare.

    3. Ilina Decebal– Gl. (r)

    Născut în 1948, a fost Secretar de stat pentru Industria de Apărare în Ministerul Industriei şi Resurselor, Şef al Departamentului Înzestrare şi Servicii în cadrul M.A.P.N, Şef al Direcţiei de Informaţii Militare şi al Direcţiei Contraspionaj Militar, cu o bogată experienţă în .logistică militară. A primit Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce.

    4. Pahonţu Lucian – Silvian Gl. Bg.

    Născut în 1964, în Lereşti – Argeş este director al Serviciului de Pază şi Protecţie. A fost Şef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi – Bucureşti şi comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş”. Este doctor în Ştiinţe Militare şi are publicate numeroase articole şi lucrări în domeniul securităţii naţionale.

    5. Pintilie Gică– Gl. Bg.

    Născut în 1928, în Erbiceni, jud. Iaşi, stabilit în Argeş din 1973, a fost comandant la Arhivele Militare Piteşti (1973-1987) şi ofiţer cu mobillizarea pe front la Şcoala Militară – Sibiu. Este membru fondator al Uniunii Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere – Filiala Argeş, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război. Este cetăţean de onoare al Municipiului Piteşti şi fiu al Argeşului din 2008. Decoraţii primite: Ordinul Militar (clasele I-III), medalia „Crucea Comemorativă a celui de-al doilea Război Mondial 1941-1945” şi medalia „Virtutea Militară (clasa a IIII-a).

    6. Popescu Nicolae– Gl. Bg. (r)

    Născut în 1949, în Arefu – Argeş, este doctor în ştiinţe militare (1998). A fost Comandant la Şcoala de Aplicaţie pentru apărare, Comandant la Şcoala de Aplicaţie pentru chimie militară, Şef de Stat Major la Centrul de instrucţie a trupelor chimice. A fost distins cu medalia “Meritul Militar” (clasa I şi a II-a) şi ordinul “Meritul Militar” (clasa I şi a III-a).

    7. Tinca Gheorghe– Diplomat

    Născut în 1941 la Bucureşti, a fost Ministrul Apărării Naţionale: 1994 – 1996 (primul ministru civil), diplomat MAE între 1996 – 2006. A avut responsabilităţi principale în negocierea pactelor drepturilor omului în cadrul ONU şi realizarea demersurilor de ratificare a acestora de către România. A participat la negocierile de dezarmare şi dezbaterile din cadrul ONU privind securitatea internaţională. A fost membru al misiunilor României la ONU din Geneva şi New York între anii 1972 – 1978 şi 1982 – 1988; ambasador al României la Praga între 2001 – 2006.

    Propuneri pentru Ceteni de Onoare in domeniul Religie

    1. Drăguşin Marin Preot – pensionar

    Născut în Cotmeana, Argeş. În anul 1952, a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Metropolitane Sibiu. În anul 1959, a fost transferat ca diacon la biserica Sf. Gheorghe Piteşti, unde a funcţionat până în anul 1991, când a fost hirotonit preot II la biserica Sf. Ioan Botezătorul. A fost membru în Consistoriul Eparhial şi membru în Adunarea Eparhială. A primit rangul onorific de iconom stavrofor. În paralel cu activitatea pastorală a desfăşurat şi activitate administrativă. A fost dirijor al coralei bisericeşti din Mediaş şi al coralei preoţilor şi cântăreţilor din Piteşti. Are o vechime în activitate de 58 ani.

    2. Heroiu Mihai Preot – pensionar

    Născut în Dobreşti, Argeş, a activat ca solist la Corul Căminului Cultural Dobreşti unde a fost şi dirijor timp de 40 ani, cor ce a câştigat numeroase premii. Are o vechime în activitate de 30 ani.

    3. Pîrvu Constantin Preot

    Născut în Argeş. Are o vechime în activitate de peste 20 ani.

    Propuneri pentru Cetateni de Onoare din alte domenii

    Van Staden (Ştefan) Raluca Ioana– Şef laborator, Institutul Naţional de Cercetare pentru Electrochimie şi Materie Condensată, Timişoara

    Născută în Argeş, este doctor în Chimie din anul 1997. A ocupat diverse funcţii: preparator, asistent, Catedra de Chimie Analitică, Univ. Bucureşti, senior lector, Catedra de Chimie, Univ. din Pretoria, Africa de Sud. A participat la numeroase conferinţe în ţară şi străinătate. A primit numeroase medalii de aur şi premii pentru brevetele: „Procedeu de realizare a senzorilor stocatici pe bază de porfirine şi pasta de diamant sau grafit pentru determinarea acidului ascorbic la nivel molecular”; „STOC- μSENS-CMD” – diagnosticarea cancerului la nivel molecular înainte ca pacientul să fie bolnav clinic. A publicat 11 cărţi şi capitole în cărţi, 163 de lucrări de specialitate ş.a. Are o vechime în activitate de 18 ani.

    Propunerile vor intra in dezbatere publica. Persoanele care vor primi aceste distinctii vor fi aprobate intr-o noua sedinta extraordinara care va fi convocata cu cateva zile inainte de evenimentul care va fi organizat la Golesti.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90