Donaris 930 x 122

publitrans

STAȚII SMART CITY ÎN PITEȘTI

Primăria Pitești anunță că proiectul de modernizare cu bani europeni a unui număr de 99 de stații Publitrans pentru călători se află „în etapa de evaluare tehnico-financiară, adică în linie dreaptă de semnare a contractului”.

Citiți și: Scene teribile într-un autobuz Publitrans. Ce transmite acum Poliția

Potrivit sursei citate, „stațiile vor fi împărțite în funcție de amplasament și necesitate: 23 de stații fără panouri laterale vor fi amplasate în zone în care lățimea trotuarului nu este suficientă; 4 stații de la cap de linie vor fi dotate cu grup sanitar, tonetă de bilete și dispecerat; 16 stații vor fi dotate cu puncte de vânzare de bilete și abonamente, iar 28 de stații vor fi fără puncte de vânzare. Alte 28 de stații semnalizate cu totem vor fi în zonele în care spațiul nu permite amplasarea unei stații de așteptare”.

Proiectul prevede o serie de facilități de tip smart city, precizează Primăria Pitești:

Citiți și: Pitești: Publitrans angajează! Toate detaliile, AICI

-afișarea informațiilor legate de serviciile de transport în comun și prețurile tichetelor de călătorie;

-hartă interactivă printr-un panou digital;

-dotarea cu un punct de acces multi USB pentru încărcarea bateriei dispozitivelor mobile, încorporat într-un panou informativ (cu afișarea orei și a datelor despre vreme);

-camere de supraveghere video;

-dotarea cu două panouri laterale pentru informarea călătorilor, cu afișarea timpilor de sosire în stații și a hărții traseelor de transport.

Stațiile de la cap de linie care vor avea grupuri sanitare vor fi în Războieni, Găvana III, Doja și Trivale.

Proiectul este finanțat în proporție de 98% prin Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90