930×122 CAPRA 5

Arges

STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU LUNCA ARGEȘULUI

În sfârşit! După o foarte, foarte lungă așteptare, tipic românească, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti a transmis Consiliului Local spre aprobare studiul de fezabilitate pentru realizarea lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor a parcului Lunca Argeşului din zona Zăvoi.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Pentru că nu are dig de apărare către râul Argeș, ca urmare a ploilor abundente parcul a fost inundat până acum de două ori. În plus, în urmă cu un an și 8 luni o parte din mal s-a surpat și a fost luată de apă.

Potrivit studiului realizat de firma Romproiect Grup SRL, valoarea lucrărilor la parcul Lunca Argeşului va fi de 4.320.000 de lei, inclusiv TVA.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Lucrările vor include: amenajarea unui dig de pământ de 100 de metri liniari în amonte, consolidarea malurilor cu gabioane pe 440 de metri liniari, consolidarea malurilor cu diguri din beton pe o lungime de 120 de metri, construirea unui dig de pământ în aval de 150 metri liniari şi amenajarea unei subtraversări de dig. Studiul de fezabilitate este însoţit de studiu geotehnic. Lucrările efective ar urma să înceapă la anul, la o dată pe care Primăria o va stabili.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90