930×122 CAPRA 5

autobuze

VESTE HORROR PENTRU PITEȘTENI: BILETELE DE AUTOBUZ S-AR PUTEA SCUMPI!

La Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti a avut loc astăzi semnarea contractului de finanţare, prin împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, în vederea cumpărării a 70 de autobuze noi pentru societatea Publitrans. Documentul a fost semnat de primarul Tudor Pendiuc, de directorul general al societăţii de transport, Manuel Rotaru, şi de Jean Patrick din partea BERD. Valoarea contractului este de 11 milioane de euro. Potrivit lui Rotaru, autobuzele ar urma să ajungă în Piteşti cel mai târziu în luna iunie a anului viitor.

Citiți și: Scene teribile într-un autobuz Publitrans. Ce transmite acum Poliția

Două firme – Solaris din Polonia şi Karsan Automotive din Turcia – au rămas în cursa pentru licitaţia care va fi organizată pentru achiziţionarea autobuzelor. Împrumutul va trebui să fie rambursat în şase ani, cu o dobândă anuală de 3, 15%. Cumpărarea de noi autobuze este obligatorie în condițiile în care asocierea dintre Publitrans și firmele private Girexim și CNCD nu va mai exista.

Semnarea contractului este vestea bună. Există, însă, și o veste proastă pentru piteșteni. Directorul general al Publitrans, Manuel Rotaru, ne-a declarat că este posibil ca preţul unui bilet de o călătorie să fie majorat de la 1, 8 lei, cât este în prezent, la 2 lei. Motivul invocat este nevoia de bani pentru a putea fi acoperită în condiții optime cota de rambursare a împrumutului. Rotaru nu a precizat, însă, când ar fi posibilă scumpirea.

Citiți și: Pitești: Publitrans angajează! Toate detaliile, AICI

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90