930×122 CAPRA 5

autobuze

autobuze

TRANSPORTUL PUBLIC DE CĂLĂTORI ÎN PITEŞTI, SALVAT!

Ieri seară s-a desfășurat o şedinţă ordinară a Consiliului Local în care proiectul privind prelungirea contractului de asociere dintre Publitrans şi CNCD-Girexim a fost respins, motiv pentru care de astăzi piteştenii riscau să nu mai aibă transport public de călători.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Aleşii PNL au părăsit sala de şedinţe, dar consilierii PSD, PP-DD şi cei ai PDL au rămas până târziu şi, în cele din urmă, prelungirea a fost votată. Asta înseamnă că vom avea în continuare autobuze în Piteşti.

În şedinţele extraordinare care au urmat celei ordinare hotărârea de asociere a fost împărţită în două. Pe de-o parte, s-a constatat iminenţa unei situaţii de urgenţă, din moment ce nu s-ar mai fi putut asigura transportul local de călători, unii consilieri temându-se că ar ajunge la închisoare dacă votează pentru acest proiect (legislaţia românească actuală nu mai permite prelungirea asocierii, dar legislaţia europeană permite acest lucru dacă există o situaţie de urgenţă). Pe de altă parte, pe baza situaţiei de urgenţă constatată de Consiliul Local s-a trecut la o nouă rundă de discuţii şi, în cele din urmă, cu sprijinul consilierului George Mălacu, de la PDL, proiectul a trecut, cu 12 voturi pentru (câte erau, de fapt, necesare).

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90