Donaris 930 x 122

ani

ULTIMA ORĂ: PRIMARUL IONICĂ A FOST DEMIS

Ultima oră: Primarul Ionică a fost demis. ”În temeiul art. 26 din legea 340/2004 republicată, s-a emis Ordin prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar, conf. legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI nr. 13908/G/II – 2016.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare”, transmite Instituția Prefectului – Județul Argeș.

Prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, a emis în această dimineață ordinul prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar al municipiului Pitești al lui Cornel Ionică. Informația ne este confirmată oficial de subprefectul Adrian Bughiu.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Ordinul a fost emis ca urmare a hotărârii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care Ionică a fost declarat în conflict de interese administrativ, confirmând concluzia în acest sens a Agenției Naționale de Integritate.

Cornel Ionică are la dispoziție 10 zile în care poate contesta ordinul în instanța de contencios administrativ, la Tribunalul Argeș, pentru a cere suspendarea și anularea acestuia. După cum chiar el a anticipat ieri, cu siguranță Ionică va ataca ordinul în justiție.

Dacă instanța va suspenda ordinul, Ionică va reveni în funcția de primar. Fie temporar, fie definitiv în cazul în care ulterior instanța ar anula ordinul. În schimb, dacă instanța va valida ordinul, Instituția Prefectului va anunța Guvernul în vederea organizării de alegeri parțiale pentru funcția de primar al Piteștiului.

Consiliul Local Pitești se va reuni pentru a decide ca unul dintre cei doi viceprimari, Sorin Apostoliceanu sau Laurențiu Zidaru (ambii de la PSD), să preia interimar atribuțiile funcției de primar până la o eventuală suspendare a ordinului prefectului sau, după caz, până la validarea mandatului noului primar ales.

Vă reamintim că pe 27 martie 2019 se împlineau 6 luni de la hotărârea definitivă din data de 28 septembrie 2018 (publicată pe portalul instanței pe 1 octombrie 2018) a Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul pe care ANI l-a câștigat împotriva lui Cornel Ionică. Prefectul Emilian Dragnea (care provine din PSD, partid din care face parte și Cornel Ionică) a tergiversat emiterea ordinului, situație asupra căreia ePitești a atras atenția.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3