New Profesional Consult 930 x 122

ani

DRAGNEA ÎL ȚINE ÎN BRAȚE PE IONICĂ. EPITEȘTI, DIALOG ÎNCINS CU PREFECTUL

Dragnea îl ține în brațe pe Ionică. ePitești, dialog încins cu prefectul.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

A trecut mai bine de o lună și jumătate de când la Instituția Prefectului – Județul Argeș a ajuns adresa Agenției Naționale de Integritate (ANI) cu privire la hotărârea definitivă din data de 28 septembrie 2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) în procesul pe care ANI l-a câștigat împotriva lui Cornel Ionică.

Mai precis, hârtia de la ANI referitoare la hotărârea prin care justiția a stabilit că Ionică a fost în conflict de interese administrativ pe vremea când era viceprimar se afla la dispoziția prefectului Emilian Dragnea și a juriștilor din instituție de pe data de 2 octombrie 2018. Detalii, AICI și AICI. De cât timp mai are nevoie prefectul ca să decidă?

Citiți și: Rafila insistă ca medicii să nu mai îndrume pacienții de la spitalele de stat către privat

Din moment ce Prefectura Argeș nu a făcut până în prezent nicio informare oficială, din proprie inițiativă, despre data la care ar urma să fie emis ordinul de încetare de drept înainte de termen a mandatului de primar al Piteștiului al lui Cornel Ionică, l-am contactat (din nou) pe prefectul Emilian Dragnea.

Redăm în cele ce urmează dialogul telefonic pe care l-am avut astăzi cu prefectul județului Argeș:

ePitești: Bună ziua! Domnule prefect, când emiteți ordinul de încetare de drept înainte de termen a mandatului de primar al Piteștiului al lui Cornel Ionică?

Prefectul Emilian Dragnea – Aaa, cu domnul primar Ionică… Deci, deocamdată suntem în analiza aspectelor prezentate, având în vedere că au mai apărut niște hotărâri ale instanței, e posibil să se modifice și legislația în vigoare, deci suntem în analiză, n-am depășit termenul și nu suntem în pericol…

ePitești: Care este termenul, vă rog?

Prefect – 6 luni de zile este, de la data hotărârii definitive a sentinței.

ePitești: Vă întreb pentru că am căutat în legislație și nu am găsit termenul…

Prefect – Există, stați liniștită că există…

ePitești: Ce alte hotărâri care să influențeze decizia au apărut?

Prefect – De exemplu, este hotârârea instanței Curtea de Apel Pitești în legătură cu primarul de la Vlădești și care a anulat ordinul prefectului… Și de la primarul de la Aninoasa, și de la Albeștii de Muscel… Și suntem în analiza acestor aspecte. Am comunicat și la ANI aceste puncte de vedere și vedem.

ePitești: În cât timp estimați că veți emite ordinul? (n.r. – care îl privește pe Cornel Ionică)

Prefect – În termenul legal, în termenul legal…

ePitești: Să spunem că mai avem de așteptat aproximativ 4 luni de zile?

Prefect – Nu chiar 4 luni, poate să fie și mai devreme, în funcție de cum se vor lămuri aceste aspecte vom lua o decizie cu respectarea prevederilor legale.

ePitești: De ce trebuie să influențeze cazurile celorlalți primari decizia în ceea ce îl privește pe domnul Ionică?

Prefect – Pentru că este tot o acțiune de încetare a mandatului înainte de termen și sunt la fel, de incompatibilitate sau conflict de interese. Trebuie abordat și făcut intervenții la ANI ca să vedem care sunt problemele de abordat, ne consultăm cu dânșii.

ePitești: Dumneavoastră, conform legii, trebuie să emiteți ordinul de încetare a mandatului.

Prefect (ridicând tonul) – Da, și tot conform legii, Curtea de Apel Pitești a anulat ordinul cu primarul de la Vlădești, da?

ePitești: L-a anulat după ce a fost emis!

Prefect (vizibil iritat) –  Tot conflict de interese, ordinele de încetare a mandatului nu sunt diferite de la o localitate la alta, au același conținut și aceleași reglementări legale care stau la bază. Eu vă zic, rugămintea este să avem puțină răbdare, că nu suntem așa… Pentru că vedeți… Gândiți-vă și dumneavoastră în ce situație s-a pus Instituția Prefectului atunci când o instanță, definitiv, a hotârât anularea ordinului de încetare a mandatului primarului de la Vlădești!

ePitești: Instanța a hotârât ulterior emiterii mandatului.

Prefect – Exact, dar acum ce înseamnă? Știți că suntem în pericol să-i plătim noi salariile astea primarului de la Vlădești? Având în vedere reglementările astea și pozițiile astea care sunt ale unor instanțe, nu puncte de vedere ale unor instituții (…) Vă rugăm să ne înțelegeți și pe noi, că nu vrem să generăm alte probleme mult mai complicate decât ar fi acestea!

ePitești: Vă mulțumim și ținem legătura cu privire la subiect! 

Prefect – Da!

Între paranteze fie spus și, desigur, fără nicio legătură cu subiectul, amintim că prefectul (care provine din PSD) a participat, instituțional firește, la petrecerea pe care primarul PSD al Piteștiului a dat-o recent la Ramada cu ocazia aniversării zilei sale de naștere (AICI, imagini și subiectul pe larg).

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3