NOR CURIER 930X122

ani

HÂRTIA ANI CARE ÎL POATE „ÎNGROPA” PE PRIMARUL IONICĂ, LA PREFECT

Hârtia ANI care îl poate „îngropa” pe primarul Ionică, la prefect. Adresa Agenției Naționale de Integritate (ANI) referitoare la hotărârea definitivă din data de 28 septembrie 2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) în procesul pe care instituția l-a câștigat împotriva lui Cornel Ionică a ajuns la prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Întrebat în urmă cu puțin timp de ePitești când va emite ordinul de încetare de drept înainte de termen a mandatului de primar al Piteștiului al lui Cornel Ionică, Emilian Dragnea s-a rezumat să afirme că documentul ANI se află acum în analiza Serviciului Juridic al Instituției Prefectului și că se va acționa conform legii, în perioada de timp legală.

După cum v-am anunțat, primarul Piteștiului, Constantin Cornel Ionică, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), proces care se afla pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Subiectul pe larg, AICI.

Citiți și: Rafila insistă ca medicii să nu mai îndrume pacienții de la spitalele de stat către privat

Cu prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, am luat legătura și la timpul respectiv pentru un punct de vedere oficial cu privire la acest subiect. Ce consecințe administrative va avea asupra primarului municipiului Pitești hotărârea definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție?

”Să nu ne grăbim! Au mai fost primari în această situație și nu și-au pierdut funcția. Așteptăm ca ANI să trimită hotărârea, o analizăm și, în urma analizei, aplicăm măsurile legale. Dacă se impune, emitem ordin de încetare a mandatului de primar”, preciza pe 1 octombrie 2018 pentru ePitești Emilian Dragnea.

Prefectul este cel abilitat de lege să emită ordin de încetare a mandatului unui primar ca urmare a unor hotărâri definitive în justiție. După emiterea ordinului, atribuțiile funcției de primar sunt preluate de un viceprimar, iar Cornel Ionică are dreptul să conteste în 10 zile ordinul la instanța de contencios administrativ.

Amintim că în primăvara anului 2016 ANI a anunțat că în perioada în care a fost viceprimar Cornel Ionică s-a aflat în conflict de interese administrativ:

„În perioada exercitării mandatului 2008-2012 (n.r. – Cornel Ionică) a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).

De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 8 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti şi S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 46, alin. 1), din Legea nr. 215/2001 şi dispozițiile art. 75, lit. a), şi art. 77, alin. (1) şi (2), din Legea nr. 393/2004.”, preciza ANI în 2016 (AICI, subiectul pe larg și declarația din 2016 a lui Cornel Ionică).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3