Donaris 930 x 122

autobuz

ULTIMA ORĂ! UN NOU AUTOBUZ ÎN PITEȘTI

Publitrans, societatea de transport local de călători a municipalității Pitești, va testa în perioada 12 – 16 decembrie 2017 un nou tip de autobuz electric. Potrivit Primăriei, autobuzul va circula gratuit pe toate traseele din Pitești.

Citiți și: PUBLITRANS, VESTE DE ULTIMĂ ORĂ

Conform sursei citate, autobuzul este produs de Golden Dragon Bus Co. Ltd, firmă din China aflată în topul primilor 5 producători din Asia, cu o producţie de peste 6.000 de unităţi pe an.

Citiți și: INVESTIŢIE MULT AŞTEPTATĂ LA PUBLITRANS

Denumit Golden Dragon, a primit de curând omologarea europeană ca autobuz de tip electric – 12 metri și este la începutul testelor în Europa.

Este al treilea model ecologic de autobuz care se testează în Pitești. Teste similare cu acest vehicul au avut loc în Viena, Budapesta și Sibiu.

Reamintim că Publitrans, împreună cu Primăria Piteşti, intenţionează să cumpere cel puțin 40 de autobuze ecologice (inițial era vorba de 25) din fonduri europene nerambursabile. „În acest scop este necesară testarea unor astfel de autobuze, în vederea identificării celei mai bune soluţii.

În acest sens, primarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică, a demarat procedurile pentru obținerea de fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional – Axa Prioritară 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană.”, precizează Primăria.

Amănunte și imagini de la precedentele testări similare, AICI.

Posada 555×222
Comdata 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066