NOR CURIER 930X122

cristian gentea

UN NOU BLOC ÎN PITEȘTI. CRISTIAN GENTEA AVERTIZEAZĂ

Un nou bloc în Pitești. Cristian Gentea avertizează. În ședința ordinară în plen de ieri a Consiliului Local Pitești a fost aprobată construirea unui nou bloc de locuințe pe strada Aleea Spitalului din cartierul Găvana (în vecinătatea Spitalului Județean de Urgență).

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Consilierul municipal Cristian Gentea, președintele comisiei pentru urbanism, amenajarea teritoriului şi arhitectură a Consiliului Local Pitești, trage un semnal de alarmă cu privire la construirea viitorului bloc. Gentea spune că legislația actuală este permisivă, că legal se poate construi aproape orice și oriunde și că ar trebui să se acorde mai multă atenție când vine vorba de astfel de construcții.

”Este o construcție pe un teren mare, de 1.500 de metri pătrați, dar zona e aglomerată. Să ne imaginăm ce se va întâmpla atunci când șoferii vor ieși de pe stradă în bulevardul Nicolae Bălcescu! Mă tem că nu va fi în regulă, deși acest bloc, potrivit legislației, se încadrează în PUZ (n.r. – Planul Urbanistic Zonal).”, avertizează Cristian Gentea.

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

Totodată, consilierul municipal își dorește ca în perioada următoare să fie impuse mai multe norme în ceea ce privește construirea de blocuri, deoarece există zone în care construcțiile sunt foarte apropiate unele de altele.

Vă reamintim că o problemă similară a fost semnalată și de mai mulți locuitori de pe strada Mircea Eliade, tot din cartierul piteștean Găvana (amănunte, AICI).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3