EcoMoto 930×122

bloc

UPDATE: BLOC ÎN ZONĂ PROTEJATĂ. PROIECTUL PUD, VOTAT ÎNTR-O ȘEDINȚĂ A CL PITEȘTI ȚINUTĂ CU UȘILE ÎNCHISE

UPDATE ora 17. 20:  Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Pitești de astăzi, ținută, surprinzător, cu ușile închise, s-a aflat,printre altele, și proiectul de hotărâre privind privind aprobarea “Planului Urbanistic de Detaliu în vederea realizării investiției „Construire clădire pentru servicii și locuințe colective” amplasată în municipiul Pitești, strada Trivale, nr.8 ”, într-o zonă protejată.

Citiți și: Viața la bloc, tot mai scumpă!

Cu 14 voturi pentru, proiectul a fost adoptat.

Știrea inițială: 11.30

Citiți și: Viața la bloc! Avantaje pentru aceste persoane!

 

Concret, pe una dintre zonele foarte bine cotate din punct de vedere imobiliar, vizavi de Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, în buricul orașului și la doi pași de pădure, pe un teren de 516 mp, urmează să se construiască un bloc – parter și 3 etaje (spații pentru servicii/9 apartamente/12 locuri de parcare) – într-o zonă care, potrivit prevederilor PUZ, ar fi de min. P+2E. Click pe foto pentru detalii!

Zona este una protejată

Zona pe care viitorul imobil urmează se ridice este una protejată, cu valoare istorico-arhitecturală, fiind poziționată în situl urban Bulevardul Republicii, iar PUD-ul a primit avizul Direcției Județene pentru Cultură Argeș.

Documentația PUD,  pe care aleșii locali o vor vota sau nu astăzi, stabilește reglementări cu privire la accesul auto și pietonal, retragerile față de limitele laterale și modul de ocupare a terenului.

În proiectul inițiat de primarul Cornel Ioncă se specifică următoarele „considerăm oportună construirea clădirii în zona studiată”.

Proiectul a trecut prin procedura de consultare publică obligatorie ca gâsca prin apă

Potrivit referatului de aprobare care însoțește proiectul, la Primăria Pitești, în urma consultării publice cu privire la proiectul PUD,  nu s-a înregistrat nicio obiecție. Pare interesant pentru că nu putem să nu ne raportăm la câteva proiecte imobiliare controversate cu privire la care vecinii viitoarelor construcții au semnalat fie că nu au fost consultați, fie că au primit notificări pe ultima sută de metri și n-au mai reușit să formuleze puncte de vedere în termenul legal, fie că municipalitatea s-a rezumat să „consulte” persoane decedate (luând, convenabil, lipsa de răspuns drept un acord tacit) și multe alte situații contestabile invocate de petenți.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90