930 x122 grota rece

aparat testare

(UPDATE) CJ DĂ BANI PENTRU UN AL 2-LEA APARAT DE TESTARE COVID-19 ÎN ARGEȘ

(UPDATE ORA 14:15) Proiectul a fost adoptat, CJ urmând să cofinanțeze cumpărarea de către Ministerul Sănătății a echipamentului. 

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Consiliul Județean va aproba astăzi, într-o ședință extraordinară convocată de îndată pentru ora 13 și care se va desfășura prin mijloace electronice (online), alocarea de bani pentru cumpărarea pentru Argeș a unui al doilea aparat și a kit-ului de testare aferent pentru COVID-19.

În acest sens, CJ va cofinanța cu 10% achiziționarea unui echipament de 550.000 de lei pentru Spitalul Județean de Urgență din Pitești, echipament care va fi cumpărat de Ministerul Sănătății.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Amintim că pe 26 martie 2020 Consiliul Județean Argeș a lansat procedura de achiziție publică pentru cumpărarea în regim de urgență a unui alt aparat și a kit-ului de testare pentru COVID-19. În acest caz, investiția este suportată 100% de CJ.

Potrivit anunțului înregistrat în sistemul electronic de achiziții publice, este vorba despre un contract de furnizare și de instalare a unui sistem Real-Time PCR cu echipamente auxiliare indispensabile și de kit-ul pentru detecția COVID-19 (coronavirus).

Termenul pentru prezentarea ofertelor de către firmele interesate care comercializează astfel de echipamente este 3 aprilie 2020, ora 15. Criteriul de atribuire va fi prețul cel mai scăzut.

Valoarea estimată a achiziției se ridică la 462.185 de lei.

Consiliul Județean a alocat suma necesară într-o ședință extraordinară în plen care s-a desfășurat pe 17 martie 2020 (AICI, subiectul pe larg).

Cu o zi înainte, pe 16 martie 2020, președintele CJ, dr. Dan Manu, anunța că autoritățile județene au făcut demersurile necesare pentru achiziționarea a 2 aparate pentru testare coronavirus în județul Argeș (amănunte, AICI). Unul va fi cumpărat cu bani de la Ministerul Sănătății și cofinanțare de 10% de la CJ. Al doilea este cel pentru care CJ Argeș a lansat licitația.

În prezent, testele pentru cetățenii din județul Argeș se fac doar în afara județului (la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București). Argeșul nu dispune de un aparat de testare COVID-19.

Cele două aparate ar urma să fie instalate și să funcționeze la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, conform anunțului inițial făcut de Dan Manu. (Foto: descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90