930×122 CAPRA 5

aparat

CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ CUMPĂRĂ APARAT DE TESTARE PENTRU CORONAVIRUS

„Astăzi, 17 martie 2020, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobată alocarea sumei de 550 de mii de lei pentru achiziționarea unui sistem real-time PCR și a kit-ului pentru detecția COVID – 19 (coronavirus).

Citiți și: Scandalos! În plin sezon de gripă, „japcă” pe față la unele farmacii din Pitești!

De asemenea, s-au găsit soluții pentru suplimentarea bugetelor Spitalului Județean de Urgență și Spitalului de Pediatrie din Pitești pentru achiziția de materiale necesare asigurării condițiilor igienico-sanitare”, a informat cu puțin timp în urmă Biroul de presă al Consiliului Județean Argeș.

Sursa citată nu precizează cât timp va dura până la achiziționarea aparatului și, respectiv, până la punerea lui în funcțiune.

Citiți și: #DeNetestat – Campanie națională pentru eliminarea testelor de virginitate

Amintim că ieri dimineață președintele CJ Argeș, doctorul Dan Manu, anunța că autoritățile județene au făcut demersurile necesare pentru achiziționarea a 2 aparate pentru testare coronavirus în județul Argeș. Prețul unui astfel de aparat este de circa 100.000 de euro, conform sursei citate.

Deocamdată, testele pentru cetățenii din județul Argeș se fac doar în afara județului (la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București). Argeșul nu dispune de niciun aparat de testare COVID – 19.

Dan Manu: „Este o problemă pe care sper să o finalizăm în următoarea perioadă de timp, care eu cred că va fi foarte scurtă. Este vorba despre achiziționarea unor aparate – iată că spun unor, iar nu a unui aparat.

În cursul acestei dimineți (n.r. – ieri), pe lângă demersul pe care l-am făcut, prin Direcția de Sănătate Publică, spre Ministerul Sănătății privind oportunitatea ca și la nivel de județ Argeș, la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, să vină un astfel de aparat, am găsit soluția necesară, și financiară, dar și în regim de urgență, să putem și noi, Consiliul Județean, să mai achiziționăm încă un aparat.

De ce? Foarte simplu; pentru că ne trebuie în județul Argeș asemenea aparate, care cu promptitudine să ne spună ce se va întâmpla, să nu mai stăm cu cazuri suspecte, care înseamnă și timp îndelungat, și resurse umane, și resurse financiare care sunt blocate. Deci, este prioritate maximă pentru noi, pentru că acest gen de aparat oferă un diagnostic precis”. (AICI, subiectul pe larg)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90