EcoMoto 930×122

teste

GINECOLOGIE

#DeNetestat – Campanie națională pentru eliminarea testelor de virginitate

#DeNetestat – Campanie națională pentru eliminarea testelor de virginitate

Citiți și: Scandalos! În plin sezon de gripă, „japcă” pe față la unele farmacii din Pitești!

“Testul cu două degete… cel mai greu examen pentru mine”, spune protagonista unui scurt film pe baza căruia este construită o campanie lansată la nivel național, pentru eliminarea testelor de virginitate.

Autorii campaniei atrag atenția că aceste teste continuă să fie aplicate în România – circa 1.000 au fost înregistrate în 2019 – în pofida faptului că este o testare medico-legală abuzivă și traumatizantă pentru tinere, conform Edupedu.ro

Citiți și: Contract uriaș la Spitalul Județean

Campania #DeNetestat face o paralelă între examenul de Bacalaureat, ca examen al maturității, și examenul de verificare a virginității practicat încă în unități de medicină legală din țară, deși, arată inițiatorii campaniei, acest tip de examinare este considerat de către Organizația Mondială a Sănătății o încălcare a drepturilor omului.

Campania este lansată de Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor (VIF) și are drept scop “eliminarea testelor de virginitate din legislația din Romania.”

Ea include un scurt film, în care protagonista este o adolescentă supusă acestui examen chiar în preajma simulărilor pentru Bac și care povestește despre anxietatea cu care se confruntă. Totodată, este lansată o petiție online adresată Ministerului Justiției, Ministerului Sănătății și Institutului Național de Medicină Legală, prin care se cere scoaterea testelor de virginitate în afara legii.

Organizația inițiatoare precizează într-un comunicat că existența acestor practici va fi adusă la cunoștința liceenilor din România în contextul Bacalaureatului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90