930 x122 grota rece

casatorie

Viitorii miri să facă noi teste antivirale pentru a obţine cerificatul prenupţial

Cei ce vor să se căsătorească vor trebui să facă mai multe teste medicale, inclusiv pentru detectarea hepatitei.

Citiți și: Un polițist și-a pus colegii să îi oprească iubita în trafic!

Certificatele medicale prenupțiale vor conține mai multe teste decât în prezent, potrivit unui proiect de lege ce va ajunge în curând la primul vot din Parlament, cel al senatorilor, cu propunere de adoptare.

Astfel, cei ce vor să se căsătorească ar urma să facă, în mod obligatoriu, pe lângă teste pentru sifilis sau tuberculoză (TBC), ca în prezent, și teste pentru hepatită sau pentru stabilirea grupei de sânge.

Citiți și: #DeNetestat – Campanie națională pentru eliminarea testelor de virginitate

Mai exact, pentru a obține un astfel de certificat, cei interesați vor trebui să facă dovada testării pentru:

-virusul hepatitic B;
-virusul hepatitic C;
-grupul sanguin;
-factorul Rh;
-sifilis;
-TBC.

În plus, dacă medicul de familie crede că-i necesar, cei ce vor să se căsătorească ar putea face și alte investigații pentru a obține un certificat medical prenupțial.

În prezent, acest document este eliberat de către medicul de familie pe baza rezultatelor unor analize medicale de sânge, și anume pentru depistarea infecției cu HIV sau a sifilisului și a radiografiei pulmonare pentru diagnosticarea tuberculozei.

(Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90