New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

PACIENȚII ȘI PERSONALUL CĂMINELOR DE BĂTRÂNI ȘI CENTRELOR DE DIALIZĂ, TESTAȚI COVID-19

Prefectul Emanuel Soare a anunțat vineri că în Argeș a început acțiunea de testare COVID-19 a pacienților și personalului din căminele de bătrâni și din centrele de dializă din județ.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

„Cu ajutorul DSP Argeș, acțiunea a început de azi, cu Unitățile de Asistență Medico-Socială (UAMS). Au fost recoltate probe de la 33 de persoane din UAMS Șuici și de la 13 persoane din UAMS Dedulești. Sâmbătă se vor recolta probe de la 5 persoane din UAMS Mozăceni și de la 13 persoane din UAMS Rucăr. Testarea angajaților și bătrânilor din aceste UAMS-uri este suportată de stat”, precizează prefectul.

În căminele de bătrâni private, acțiunea de testare se va face contra cost.

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

Proprietarii au opțiunea de a apela și la serviciile unor ONG-uri, de exemplu, pentru testarea angajaților și a beneficiarilor.

„Vor fi testați și cei din centrul de dializă “Fresenius” din Pitești, de unde au fost recoltate probe de la 4 asistente, 3 infirmiere și 9 pacienți. În centrul de dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești s-au recoltat probe de la personalul medical (10 persoane) și de la 4 pacienți.

DSP Argeș continuă în weekend acțiunea de testare a celor din centrele de dializă”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Argeș.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90