930×122 CUMPANA 5

coronavirus

PACIENȚII ȘI PERSONALUL CĂMINELOR DE BĂTRÂNI ȘI CENTRELOR DE DIALIZĂ, TESTAȚI COVID-19

Prefectul Emanuel Soare a anunțat vineri că în Argeș a început acțiunea de testare COVID-19 a pacienților și personalului din căminele de bătrâni și din centrele de dializă din județ.

Citiți și: Scandalos! În plin sezon de gripă, „japcă” pe față la unele farmacii din Pitești!

„Cu ajutorul DSP Argeș, acțiunea a început de azi, cu Unitățile de Asistență Medico-Socială (UAMS). Au fost recoltate probe de la 33 de persoane din UAMS Șuici și de la 13 persoane din UAMS Dedulești. Sâmbătă se vor recolta probe de la 5 persoane din UAMS Mozăceni și de la 13 persoane din UAMS Rucăr. Testarea angajaților și bătrânilor din aceste UAMS-uri este suportată de stat”, precizează prefectul.

În căminele de bătrâni private, acțiunea de testare se va face contra cost.

Citiți și: O nouă variantă COVID, extrem de mortală, creată în laborator!

Proprietarii au opțiunea de a apela și la serviciile unor ONG-uri, de exemplu, pentru testarea angajaților și a beneficiarilor.

„Vor fi testați și cei din centrul de dializă “Fresenius” din Pitești, de unde au fost recoltate probe de la 4 asistente, 3 infirmiere și 9 pacienți. În centrul de dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești s-au recoltat probe de la personalul medical (10 persoane) și de la 4 pacienți.

DSP Argeș continuă în weekend acțiunea de testare a celor din centrele de dializă”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Argeș.

(Foto: descriptiv)

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 pe 90 Costache