930×122 CAPRA 5

antidrog

Petiție fără precedent! Revolta șoferilor!

Petiție fără precedent! Revolta șoferilor!

Citiți și: Antidrog, acțiuni intensificate în Argeș

Într-o reacție fermă împotriva Ordonanței de Urgență 84/2024 adoptată de Guvernul României pe 28 iunie, Comunitatea Declic a lansat o petiție online prin care îi solicită premierului Marcel Ciolacu să anuleze de urgență prevederile controversate ale acestei ordonanțe.

Ordonanța de Urgență în cauză a stârnit ample proteste, deoarece suspendă permisul de conducere al șoferilor care solicită să fie testați antidrog la Institutul Național de Medicină Legală (INML).

Citiți și: Scandalos! În plin sezon de gripă, „japcă” pe față la unele farmacii din Pitești!

Alternativa propusă de autorități este utilizarea testelor rapide, cu o precizie contestată, unde un test din două poate da rezultate fals pozitive, conform G4Media.ro.

Conform petiției, această măsură draconică lasă șoferii fără permis chiar și pentru un an, până când se obțin rezultatele analizelor oficiale.

Petiție fără precedent! Revolta șoferilor!

Petiția a strâns deja semnături de la peste 22.000 de persoane într-o singură zi.

Semnatarii petiției subliniază că aproximativ jumătate din testele antidrog rapide efectuate de poliție sunt fals pozitive.

Ceea ce conduce la acuze injuste și posibile dosare penale pentru șoferii nevinovați.

Declic a adăugat că modificările introduse de OUG 84/2024 afectează nu doar șoferii.

Ci și utilizatorii de biciclete și trotinete electrice, care sunt sancționați cu amenzi de minim 990 de lei în cazul refuzului testelor rapide.

În plus, Comunitatea a subliniat că poliția nu dispune de suficient personal calificat sau laboratoare adecvate pentru a gestiona testările în mod eficient.

Iar această situație ar putea genera un haos în sistemul de permise auto și nu numai.

Reprezentanții Comunității Declic au solicitat o revizuire imediată a OUG 84/2024.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Ina Coca spune:

    Cum se mai spunea, prezumtia de nevinovatie nu exista in Romania.
    Numai testul de la INML poate spune cu certitudine ca individul a consumat droguri. Deci, pana vine rezultatul de la INML, ar trebui sa considere nevinovat.
    Si se mai face o mare confuzie intre „sub influenta drogurilor” si constatarea consumului, unde la droguri persistenta lor in organism este foarte mare. La cei ce consuma nu le iau partea dar uite ca sunt multi nevinovati care cad in plasa incompetentei. Chiar si un politist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90