930 x122 grota rece

antidrog

Anunț privind drogurile în România! CIA și Agenția Antidrog confirmă!

România este o țară sursă de canabis. Acesta este cel mai recent verdict al specialiștilor în informații de la CIA, în raportul de țară actualizat cu privire la România și publicat pe website-ul cia.gov/the-world-factbook.

Citiți și: Antidrog, acțiuni intensificate în Argeș

În documentele Agenției Naționale Antidrog de la București se vorbește despre faptul că aproape jumătate din captura de canabis este produsă în România.

Pe marginea plantațiilor agricole cu porumb sau floarea-soarelui din Bărăgan pot fi văzute câmpuri întregi cu planta Cannabis Sativa (cunoscută și ca marijuana sau cânepă), care crește liber pe marginea drumurilor.

Citiți și: NOILE SUBSTANŢE PSIHOACTIVE, LOCUL 2 ÎN „TOPUL” CELOR MAI CONSUMATE DROGURI ÎN ROMÂNIA

Această plantă, Cannabis Sativa, a fost trecută de autoritățile din România, încă din 1992, pe lista plantelor pentru care trebuie autorizații speciale de cultivare.

O explicație cu privire la substanțele pshioactive conținute de această plantă este aceea că diferența este făcută de concentrația de THC (Tetrahidrocanabinol), care este substanța activă principală din cannabis, întâlnită în drogurile vegetale hașiș și marijuana.

Foto descriptiv: Realitatea.net

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3