930×122 CAPRA 5

antidrog

ANTIDROG ÎN ARGEȘ

La sediul din Pitești al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeș s-a desfăşurat recent analiza activităţilor realizate de instituție în 2017.

Citiți și: Antidrog, acțiuni intensificate în Argeș

Au participat şeful CRPECA Pitești, coordonatorul CPECA Argeş, coordonatorul CPECA Vâlcea și personalul celor două centre subordonate, din Argeș și Vâlcea.

În ceea ce priveşte prevenirea consumului de droguri, tutun şi alcool în şcoală, anul trecut CPECA Argeş și CPECA Vâlcea au derulat la nivel județean 5 proiecte naţionale şi 9 proiecte locale.

Citiți și: NOILE SUBSTANŢE PSIHOACTIVE, LOCUL 2 ÎN „TOPUL” CELOR MAI CONSUMATE DROGURI ÎN ROMÂNIA

În luna ianuarie 2017 în evidenţa CPECA Argeş existau 36 de beneficiari în management de caz, iar în decembrie 2017 erau înregistraţi 51 de beneficiari ai serviciilor de asistenţă medicală şi psihologică.

În anul 2017 au fost realizate 182 de evaluări medicale, 598 de servicii medicale, 28 de intervenţii de grup, 377 de şedinţe de management de caz şi 258 de informări medicale.

În luna ianuarie 2017 în evidenţa CPECA Vâlcea erau 11 beneficiari în management de caz. În prezent sunt 8 beneficiari ai serviciilor de asistenţă medicală şi psihologică, iar alți 4 sunt în faza de pre acord (nu au început tratamentul), dintre care unul este minor.

Pe parcursul anului 2017, Spitalul de Pediatrie Piteşti, Spitalul Judeţean Argeş, Spitalul de Psihiatrie Vedea, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul Orăşenesc Mioveni și Spitalul Orăşenesc Costeşti au transmis către CPECA Argeş un număr de 20 de fişe standard de înregistrare a urgenţelor medicale produse ca urmare a consumului de droguri.

Anul trecut la CPECA Argeş au fost primite de la DIICOT Bucureşti, Constanţa și Iaşi 12 ordonanţe pentru evaluarea a 12 consumatori de droguri, au fost evaluate 11 persoane consumatoare şi întocmite 5 rapoarte de evaluare.

De asemenea, tot în 2017 la CPECA Vâlcea au fost primite de la DIICOT București și Vâlcea 29 de ordonanţe cu privire la evaluarea a 29 de consumatori de droguri, au fost evaluate 24 de persoane consumatoare şi întocmite 17 rapoarte de evaluare.

Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Piteşti pentru perioada următoare constau în implementarea Planurilor de Acţiune în perioada 2017-2020 din cadrul Strategiilor Judeţene Antidrog Argeş şi Vâlcea 2013-2020, continuarea proiectelor demarate în 2017 şi iniţierea de noi proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă, cooptarea societăţii civile şi atragerea de finanţări.

“Ne propunem ca pe parcursul anului 2018 să avem un impact pozitiv prin activităţile derulate asupra tinerilor argeşeni şi vâlceni, în urma cărora aceştia să deprindă abilităţile unei vieţi sănătoase.”, transmite conducerea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeș.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90