NOR CURIER 930X122

antidrog

ANTIDROG ÎN ȘTRAND

Începând din 1987, în fiecare an pe 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

Citiți și: Antidrog, acțiuni intensificate în Argeș

An de an, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (United Nations Office on Drugs and Crime – UNODC) coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaţionale împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, cu scopul de a trage un semnal de alarmă şi a determina factorii de decizie implicaţi să acţioneze eficient pentru contracararea acestui fenomen.

Anul acesta, tema propusă de UNODC este „Sănătate pentru justiție. Justiție pentru sănătate”, temă care îşi propune să sublinieze importanţa cooperării între instituţiile din domeniul sănătăţii şi justiţiei. Un răspuns eficient la problema drogurilor are nevoie de colaborarea strânsă între justiţie, sănătate şi serviciile sociale, pentru a oferi soluţii integrate, în acord cu convenţiile internaţionale şi cu respectarea drepturilor omului.

Citiți și: NOILE SUBSTANŢE PSIHOACTIVE, LOCUL 2 ÎN „TOPUL” CELOR MAI CONSUMATE DROGURI ÎN ROMÂNIA

În concordanță cu misiunea instituțională și, implicit, cu obiectivele specifice cuprinse în documentele strategice în domeniul reducerii cererii de droguri, Agenția Națională Antidrog (ANA) se alătură, ca în fiecare an, organismelor internaționale în marcarea Zilei Internaţionale împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri, prin organizarea de activităţi la nivel naţional, menite să tragă un semnal de alarmă cu privire la dinamica acestui fenomen.

Astfel, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș a organizat în parcul Ștrand din Pitești, în parteneriat cu clubul de karate ASHIHARA Pitești, o competiție internă între sportivii clubului, la care au participat 30 de tineri și 32 de părinți.

De asemenea, tot în parcul Ștrand (în parteneriat cu Asociația Salvați Copiii, Direcția de Sănătate Publică şi Poliția Județeană), Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș a amenajat un punct de informare antidrog. Au fost oferite date cu privire la uzul, abuzul și traficul de droguri, fiind informate circa 200 de persoane.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90