930×122 CAPRA 5

antidrog

ANTIDROG, ACȚIUNI ÎN FORȚĂ ÎN ARGEȘ

Antidrog, acțiuni în forță în Argeș. Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Piteşti (CRPECA Piteşti) și-a prezentat recent bilanțul acțiunilor realizate în 2019.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

La eveniment, desfășurat în sediul din Pitești al Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş (CPECA Argeş), au participat şeful CRPECA Pitești, subcomisarul de poliție Daniel Gheorghe, coordonatorul CPECA Argeş, comisarul de poliție Marius Neacșu, coordonatorul CPECA Vâlcea, comisarul de poliție Ionuț Pîslaru, precum şi personalul celor două centre subordonate.

Din Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Piteşti face parte și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea (CPECA Vâlcea).

Citiți și: Viteza, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, principalele cauze ale accidentelor grave

„Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Pitești, prin cele două centre judeţene, realizează implementarea, coordonarea, evaluarea şi monitorizarea la nivelul judeţelor Argeş și Vâlcea a politicilor în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi al asistenţei integrate a consumatorilor, aplicate de către instituţiile cu atribuţii în domeniu.

În ceea ce priveşte prevenirea consumului de droguri, tutun şi alcool în şcoală, membrii CPECA Argeş și CPECA Vâlcea au implementat la nivel judeţean 9 proiecte naţionale, 6 campanii naționale şi 6 proiecte locale.

La nivelul CPECA Argeş, în anul 2019 au fost înregistraţi 53 de beneficiari în management de caz, fiind realizate 164 de evaluări medicale, 531 de servicii medicale, 393 de şedinţe de management de caz şi 297 de informări medicale, iar în evidenţa CPECA Vâlcea – 31 de beneficiari în management de caz, fiind realizate 159 de consilieri psihologice individuale, 48 de consilieri psihologice de grup, 91 de evaluări psihologice și 186 de şedinţe de management de caz.

În 2019, Spitalul de Pediatrie Piteşti, Spitalul Judeţean Argeş, Spitalul de Psihiatrie Vedea, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul Orăşenesc Mioveni și Spitalul Orăşenesc Costeşti au transmis către CPECA Argeş 9 fişe de externare, 18 fişe standard de înregistrare a urgenţelor medicale şi 8 fişe de admitere la tratament.

În cadrul procesului de monitorizare a urgenţelor nonfatale cauzate de consumul de droguri, prin transmiterea de către Unităţile de Primiri Urgenţe a fişei standard de înregistrare a urgenţelor medicale cauzate de consumul de droguri au fost comunicate de către U.P.U. Vâlcea 11 fişe.

De asemenea, tot în anul 2019 CPECA Argeş a primit de la D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti, S.T. Cluj, S.T. Piteşti, S.T. Constanţa şi S.T. Vâlcea 20 de ordonanţe pentru evaluarea a 20 de consumatori de droguri și au fost evaluate 15 persoane consumatoare pentru care s-au realizat 15 evaluări. În anul analizat, CPECA Vâlcea a primit de la D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti şi B.T. Vâlcea 45 de ordonanţe pentru evaluarea a 45 de consumatori de droguri și au fost evaluate 42 de persoane consumatoare, pentru care s-au realizat 42 de evaluări.

Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Piteşti pentru perioada următoare privesc implementarea Planurilor de Acţiune în perioada 2017-2020 din cadrul Strategiilor Judeţene Antidrog Argeş şi Vâlcea 2013-2020, continuarea proiectelor demarate în anul 2019 şi iniţierea de noi proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă, cooptarea societăţii civile şi atragerea de finanţări.

Pe parcursul anului 2020, ne propunem să avem un impact pozitiv prin activităţile derulate asupra tinerilor argeşeni şi vâlceni, în urma cărora aceştia să deprindă abilităţile unei vieţi sănătoase”, transmite Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Piteşti.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3