930 pe 122 COSTACHE

covid-19

ARGEȘ: 6 REZULTATE POZITIVE LA TESTELE COVID-19 FĂCUTE ÎN CENTRELE DE DIALIZĂ

Instituția Prefectului informează că DSP Argeș a testat personalul medical și pacienții din centrele de dializă din județ.

Citiți și: O nouă variantă COVID sperie medicii din întreaga lume! Face deja ravagii!

La Centrul de Dializă “Fresenius” din Pitești au fost testați 3 medici, 9 asistente, 10 infirmiere și 15 pacienți.

„Aici au fost confirmați 5 pacienți cu virusul COVID-19, dintre care unul a decedat pe 28 aprilie (o femeie de 65 de ani, cu mai multe probleme de sănătate – neoplasm pancreas, diabet, insuficiență renală cronică, hipertensiune)”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

În Centrul de Dializă “Fresenius” din Câmpulung au fost testate, în total, 90 de persoane: 68 de pacienți și 22 de cadre medicale. O infirmieră a fost depistată pozitiv la testul pentru COVID-19.

„Ea a fost internată la începutul săptămânii în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Ancheta epidemiologică este în derulare, toți contacții direcți ai infirmierei fiind izolați la domiciliu.
DSP Argeș va începe runda a doua de testare la Centrul de Dializă Câmpulung. Vor fi testați din nou toți pacienții și angajații care, la prima rundă, au avut rezultat negativ”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

În Centrul de Dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost făcute teste pentru personalul medical (10 persoane) și 4 pacienți.

„Toate cele 14 persoane au primit rezultat negativ. Testarea va continua cu încă 102 pacienți, aceasta urmând să fie însă realizată de Spitalul Județean de Urgență. Reprezentanții Spitalului au ales această metodă de lucru, mai ales că în scurt timp în cadrul SJU vor funcționa un laborator și un aparat de testare de tip Real Time PCR”, mai precizează Instituția Prefectului Argeș.

(Foto descriptiv: HOTNEWS)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3