930×122 POSADA 5

coronavirus

CUM ARATĂ SITUAȚIA STOCURILOR DE TESTE PENTRU COVID-19 LA NIVEL NAȚIONAL

Ministerul Sănătății monitorizează în permanență situația stocurilor de teste pentru diagnosticare moleculară (Real Time PCR) existente la nivel național.

Citiți și: O nouă variantă COVID sperie medicii din întreaga lume! Face deja ravagii!

„Astfel, în prezent există un număr de 1.524 de teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (2 unități sanitare), Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Centrelor de testare din Capitală li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care contribuie, alături de unitățile sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

La aceste stocuri se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate de compania Unifarm S.A. și care sunt distribuite săptămâna aceasta către unitățile sanitare, pe bază de comandă.

„De altfel, compania Unifarm SA achiziționează și aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecție pentru personalul medical, măști, produse biocide pentru suprafețe și mâini, teste de diagnostic, medicamente.

Pentru evitarea aglomerărilor la camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe din spitale, le recomandăm cetățenilor să contacteze cu prioritate, telefonic, medicul de familie în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică”, mai precizează Grupul de Comunicare Strategică.

(Foto, descriptiv: PROFIMEDIA)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3