930×122 CAPRA 5

coronavirus

ZILNIC, ZECI DE ARGEȘENI CER SĂ FIE TESTATI PENTRU COVID-19. CINE POATE FACE TESTUL

Răspândirea cu repeziciune a coronavirusului la nivel național a creat teamă și în Argeș, unde, deocamdată, nimeni nu a fost confirmat pozitiv.

Citiți și: Scandalos! În plin sezon de gripă, „japcă” pe față la unele farmacii din Pitești!

La orice semn de infecție respiratorie mulți se gândesc la ce e mai rău. Așa se explică și avalanșa de solicitări de testare COVID – 19 la nivel de județ.

„În fiecare zi gestionăm zeci de astfel de situații. E greu de spus câți solicită testare. Așa cum am precizat, nu contează ce cer persoanele respective. Multe dintre sesizări nu sunt reale”, precizează prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Citiți și: #DeNetestat – Campanie națională pentru eliminarea testelor de virginitate

„Dacă se întrunesc condițiile, se face testul. Dacă nu, nu”

Reprezentantul Guvernului în teritoriu amintește că nu oricine poate face aceste teste, dată fiind limitarea kiturilor de care țara noastră dispune.

„Nimeni nu poate solicita testare pur și simplu. DSP-ul (n.r. – Direcția de Sănătate Publică) primește sesizările, face investigațiile și stabilește definiția de caz. Dacă se întrunesc condițiile, se face testul. Dacă nu, nu. Pentru testare trebuie să ai istoric de călătorie în zonele afectate, să ai simptome, să fi fost contact direct al unui infectat. Din acest moment, fiecare test contează”, mai spune prefectul.

100.000 euro, prețul unui aparat

Deocamdată, astfel de teste se fac doar în afara județului. Argeșul nu dispune de niciun aparat de testare COVID – 19.

„Avem demersurile necesare pentru a se achiziționa. Este o problemă de furnizori, nu neapărat de preț”, precizează Emanuel Soare.

Prețul unitar s-ar ridica, potrivit prefectului, la peste 100.000 de euro.

Amintim că vineri a fost actualizată metodologia de supraveghere COVID – 19. Vezi AICI cum sună definițiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus și când se impun teste. 

(Foto: descriptiv. Sursa: harvard.edu)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3