EcoMoto 930×122

mioveni

ZILELE ORAȘULUI MIOVENI. ANUNȚ OFICIAL

Zilele Orașului Mioveni. Anunț oficial. Consiliul Local, Primăria Orașului și Centrul Cultural Mioveni invită publicul la Zilele Orașului Mioveni, eveniment care va avea loc între 29 iunie și 1 iulie 2018 (click pe imagini pentru mărire):

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Centrul Cultural Mioveni anunță oficial că programul zilei de vineri, 29 iunie 2018, va începe la ora 9, la Catedrală, cu Liturghia în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, patronii spirituali ai orașului.

La ora 16, la Centrul Cultural Mioveni, vor fi deschise oficial Zilele Orașului – 533 de ani de la prim atestare documentară a localității.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Seria evenimentelor va continua cu premierea elevilor și a sportivilor merituoși din Mioveni și a tinerilor care în acest an își sărbătoresc majoratul.

De la ora 19:15, pe traseul Școala Veche-Primărie-Centrul Civic, se va desfășura parada participanților la reconstituirea unei bătălii istorice din Primul Război Mondial, urmată de un concert extraordinar al Filarmonicii Pitești, de la ora 20, în Centrul Civic al orașului.

Sâmbătă, 30 iunie 2018, în cursul dimineții, sunteți așteptați la Baza Sportivă Bemo pentru o vizită în tabăra militară, cu interacțiune cu participanții la reconstituirea Bătăliei istorice, și să participați la atelierul de gastronomie.

De la ora 18, în același loc, se va desfășura reconstituirea bătăliei istorice din Primul Război Mondial dintre armatele române și austro-ungare. Exercițiul tactic va avea loc pe albia râului, acolo unde, după un scenariu de luptă cu muniție, vor avea loc manevrele de atac, contraatac și atac final. Orașul Mioveni este singurul din țară care va face o reconstituire de o asemenea anvergură, prin participarea unor numeroase grupuri, atât din străinătate (Bulgaria), cât și din țară (AICI, subiectul pe larg).

Persoanele care vor să fie prezente la eveniment vor avea transportul asigurat cu trenulețul din oră în oră, cu plecare din fața Catedralei “Sf. Apostoli Petru și Pavel”, începând de la ora 11 și până la ora 19.

Tot de la ora 18, în Centrul Civic,va fi spectacol de muzică ușoară, cu artiști locali și trupele de dans ale Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia.

Ora 20 îi va aduce în fața publicului pe Nicolle Cherry, Speak și Libelula și Delia.

Duminică 1 iulie 2018, seara va fi dedicată folclorului. De la ora 18, pe scena din Centrul Civic vor urca ansamblurile folclorice ale Centrului Cultural Mioveni, alături de interpreți locali, iar de la ora 19:30 – Olguța Berbec, Emila Dorobanțu și Doinița și Ionuț Dolănescu.

Evenimentul Zilele Orașului Mioveni este realizat cu sprijinul: DELTA  INVEST SRL, HAULOTTE, MARTIN ELECTRIC SRL, SERVICII  EDILITARE  PENTRU  COMUNITATE  MIOVENI, OMV, EDEN DESIGN SRL, FLORIMAR FOREST ACTIV SRL, AUTOMOBILE DACIA, MEDICARE TECHNICS SA, AMTEH INTERNATIONAL, COFETĂRIA „UN BĂIAT ȘI O FATĂ” și PROFI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3