NOR CURIER 930X122

alimente

Ajutor important de la stat pentru români înainte de Paște!

Ajutor important de la stat pentru români înainte de Paște!

Citiți și: Vouchere de Paști. Suni și intră banii!

În acest an, persoanele cu venituri mici vor primi de la stat ajutor de două ori.

Această categorie de persoane va beneficia de tichetele sociale pentru produse alimentare și mese calde, dar și de pachete cu mâncare.

Citiți și: Când intră banii pe carduri în luna aprilie! Este oficial

Potrivit unei hotărâri apărută în februarie, pachetele cu alimente vor trebui ridicate de la centrele speciale de distribuție de fiecare beneficiar în parte.

În plus, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial, autoritățile au stabilit și tipul produselor incluse în pachetele cu produse alimentare.

După cum s-a stabilit spre final de 2023, prin OUG 115, în perioada 2024-2027 vor exista două măsuri de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate:

– tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde;

– pachete cu produse alimentare, scrie rtv.ro.

Conținutul pachetelor alimentare va include următoarele produse:

– Lapte

–  Smântână

–  Ulei

–  Orez

–  Făină

–  Mălai

–  Paste făinoase

–  Zahăr

– Conserve de carne și legume

–  Bulion

–  Gemuri.

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște.”,  declara Marcel Boloș despre această inițiativă.

În cursul acestui an, pachetele alimentare vor valora cel mult 125 de lei.

Alimentele vor fi oferite de două ori pe an, o dată la șase luni. A

Acestea sunt destinate persoanelor cu venituri modeste, inclusiv celor care beneficiază de ajutor de incluziune, sprijin pentru familii cu copii sau celor care se confruntă cu situații critice în viață.

Foto: Descriptiv/playtech.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Cristian spune:

    din gura este ușor de spus, de a face și pana a da durează spune-mi dacă voi ați fi an situația noastră tot asa ați proceda voi va gândiți ca santem bolnavi santem an pensie de boala santem a nimănui după toți ani de lucru vati pus antrebarea de ce, nu voi va gândiți doar la buzunaru vostru voi s-o duceți bine, curios as fi asa faceți și cu părinți voștri, sau cu familia voastră, mie rușine ca sant născut roman veți bătut joc de nația noastră, nu mai țineți cont de nimic doar sa aveți bani an buzunar

  • Ciubotaru Tita spune:

    buna ziua locuiesc în Brașov sunt cu pensie de boala de 1281, lei sunt singura ,și ff bolnava cu multe intervenții chirurgicaleetc ..
    Eu de ce nu primesc ajutor de alimente, și acel ajutor de tichete ptr Paști, in sumă de 125 lei ..??

  • Mitroi Paraschiva spune:

    Eu am o pensie de 1500 de lei,de anul trecut m-am stabilit în România,dar nu am primit cardul de alimente! Am buletin de identitate din luna august 2023! Vă rog să mă ajutați cu această problemă! Mulțumesc!

  • Constantin Ionașcu spune:

    numai amăgiri, primăriile fac legea,cui sa de-a pachete și cui,nu… când va dispărea mafia locală, atunci vor primi doar cei care sunt cu adevărat săraci,nu după preferințele angajaților din primării.

  • Zamfira Cristina Valentina spune:

    Bună seara eu sunt din Giurgiu și la noi nu știe nimeni nimic de ajutoare eu am 2 copii Cu handicap grav și tot întreb și spun că nu știu nimic depinde de primărie știe cine ceva vă doresc multă sănătate și o seara frumoasa

  • Sandor Lakatos spune:

    am primit cardul dar 2 or am folosit nu mai intre bani nu am loc de munca nu am nic un venit am 3 copii minor, am în cer cat sa Sun nimeni nu raspunde la telefon varog sam ajutatim

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90