930×122 CAPRA 5

atenționare meteo

Alertă de vreme rea! Cod portocaliu de fenomene extreme

Alertă de vreme rea! Cod portocaliu de fenomene extreme

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de cod portocaliu, respectiv cod galben, pentru mai multe zone ale țării.

Astfel, astăzi, 5 februarie, ora 10 până mâine, 6 februarie, ora 10, va fi cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

,,Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15…20 l/mp).

Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.”, transmit meteorologii.

De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi, începând de la ora 10 până la ora 22, meteorologii anunță cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

,,În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.”, precizează ANM.

Cea de-a doua atenționare meteorologică intră în vigoare de mâine, 06 februarie, ora 10 până pe 07 februarie, ora 10.

Alertă de vreme rea! Cod portocaliu de fenomene extreme

Meteorologii anunță cod galben de intensificări ale vântului.

,,În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…60 km/h.

La munte, vântul va avea viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…50 km/h, vor fi marți (6 februarie) local și în restul teritoriului.”, potrivit ANM.

Foto articol: meteoromania.ro

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90