EcoMoto 930×122

alertă meteo

    Alertă meteo! Acum s-a anunțat!

    Alertă meteo! Acum s-a anunțat!

    Citiți și: România, luată cu asalt de fenomene extreme în ultima lună de primăvară

    22 Decembrie 2023, ora 18:00 – 24 Decembrie 2023, ora 10:00

    Autoritățile au emis un Cod Portocaliu de viscol pentru zona montană înaltă (peste 1500m) valabil de la ora 18:00 pe 22 decembrie până la ora 10:00 pe 24 decembrie.

    Se așteaptă vânturi puternice cu rafale de peste 110-120 km/h, viscol intens, vizibilitate foarte scăzută și zăpadă troienită.

    Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

    În același timp, un Cod Galben de vânt și viscol a fost anunțat pentru Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei, începând de vineri, 22 decembrie, ora 12:00, până duminică, 24 decembrie, ora 10:00.

    Se preconizează intensificări ale vântului în întreaga țară pe durata acestui interval.

    La munte, se vor înregistra rafale de vânt de 90-100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, viteza vântului va atinge 65-70 km/h, cu posibile rafale de până la 80 km/h, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă. În celelalte regiuni, vântul se va intensifica local și temporar, cu viteze de 55-60 km/h.

    În zona montană, se așteaptă ninsori viscolite, local moderate cantitativ (25-30 l/mp și peste 40-50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea va fi semnificativ redusă.

    Atenție, piteșteni! Se fură benzina din rezervoare!

    Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie), în Maramureș și Transilvania va ninge viscolit, cu formarea unui strat consistent de zăpadă. Ninsori slabe viscolite sunt așteptate și pe arii restrânse în Moldova, Crișana și Banat.

    Recomandări: Se recomandă evitarea deplasărilor, mai ales pe drumurile montane din vest, centru și nord ale țării, în perioada menționată. Cetățenii sunt sfătuiți să fie precauți și să se informeze despre condițiile meteo înainte de a călători.

    Alertă meteo! Acum s-a anunțat!

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90