EcoMoto 930×122

cod galben

Alertă meteo! Cod galben și portocaliu!

Alertă meteo! Cod galben și portocaliu!

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Temperaturile scad și sunt prognozate ploi, ninsori și viscol în mai multe regiuni din țară, în weekend, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, de sîmbătă, de la ora 10 până duminică la ora 10 este cod galben de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului în jumătatea estică a teritoriului și la munte, inclusiv în Argeș.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Aici vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în sud-estul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat de zăpadă și mixte în rest.

Vor fi condiții de polei.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 55…65 km/h.

La munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Alertă meteo! Cod galben și portocaliu!

De sâmbătă, de la ora 14 până duminică, la ora 10 vor fi intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Meteorologii spun că vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Tot de sâmbătă, de la ora 16 până duminică, la ora 10 vor fi intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre.

Astfel, potrivit meteorologilor, în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar local cantitățile de precipitații vor depăși 40…60 l/mp.

Vor fi precipitații mixte și, din a doua parte a nopții, vor predomina ninsorile viscolite.

Deja CNAIR avertizează că ninge abundent în zona înaltă a drumului național DN 7C, Transfăgărășan.

„Utilajele de deszăpezire ale SDN Pitești acționează permanent pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță!

Circulați prudent, plecați la drum doar dacă aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și informați-vă în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.”, transmite CNAIR.

Detalii, AICI – Breaking: Coduri galbene și portocalii de viscol și ninsoare pentru mai multe zone din țară

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3