New Profesional Consult 930 x 122

scumpiri

Alimentul de bază al românilor se scumpește

Alimentul de bază al românilor se scumpește

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Ministrul agriculturii, Petre Daea aruncă o altă bombă pentru români. A admis că pâinea s-ar putea scumpi în țara noastră.

Care este motivul scumpirii? 

Costurile producerii sunt din ce în ce mai mari, inclusiv cele de obținere a recoltei de grâu.

Citiți și: Scumpiri în lanț de la 1 ianuarie! Cât vor scoate românii din buzunare

Pentru a-și putea primi o bună parte din investiții și pentru a putea să-și acopere cheltuielile, se pare că fermierii își vor vinde grâul la un preț mai mare

Daea a explicat de ce pâinea va fi mai scumpă

„Grâul este mai scump acum pentru că s-a produs mai scump. Eu nu sunt adeptul celor care spun că piața face prețul. Nu, piața stabilizează prețul, dar prețul este făcut din elementele de cost, iar fermierii lucrează cu o motorină mai scumpă, cu îngrășăminte mai scumpe, cu insectofungicide mai scumpe, cu forță de muncă mai scumpă.

Fermierii sunt extrem de ponderați în a solicita prețuri mari. Ei nu solicită prețuri mari că doresc, ei solicită doar prețul prin care să poată să își recupereze cheltuielile pe care le-au făcut, în așa fel încât să poată lucra în continuare terenul respectiv.

Pentru că, dacă se oprește producătorul, sigur că nu avem pâine în România. Și să nu oprim producătorul, să avem pâine în România – e adevărat, mai scumpă, datorită procesului tehnologic și elementelor de cheltuieli respective, care se înmănunchează în costul de producție la sfârșitul realizării produsului ca atare”, a declarat Daea sâmbătă.

Despre alte scumpiri ePitești a mai scris aici

 

Foto descriptiv

 

Sursa: national.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3