EcoMoto 930×122

amenda

Amendă de 1.000 de lei pentru cei care stau la bloc și fac asta!

Amendă de 1.000 de lei pentru cei care stau la bloc și fac asta!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Viața la bloc poate fi uneori complicată! Pentru că întotdeauna este important să ținem cont de deranjul pe care activitățile noastre îl pot provoca vecinilor.

Nu doar o dată au apărut chiar stări conflictuale între vecini din cauza zgomotului provocat în interiorul apartamentelor.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Citește și: Rămâi perplex ce și-a făcut un piteștean la parter! Primăria doarme!

Iar dacă unii consideră că respectarea programului de liniște la bloc ține doar de bunul-simț al fiecăruia, este important să știm că ignorarea nevoii de liniște a vecinilor poate să ne aducă chiar și amenzi.

Este și cazul spălatului la mașină la ore nepotrivite.

Amendă de 1.000 de lei pentru cei care stau la bloc și fac asta!

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează acest lucru.

Potrivit legii, persoanele care produc zgomote puternice în apartament sau chiar la casă riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei.

Aici se încadrează și utilizarea mașinii de spălat, în cazul în care aceasta îi deranjează pe vecini.

În cazul în care folosiți în timpul orelor de liniște la bloc aparatură care face zgomot puternic sau instrumente muzicale de intensitate mare, atunci puteți fi sancționat cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Alex spune:

    Pana sa se ajunga la zgomotele create de masini de spalat, primaria, politia comunitara , nationala, etc ar trebui sa ia atitudine si sa aplice legea in cazul focurilor de artificii care au ajuns sa fie o regula in zilele de week-end. In special cei care detin saloane de organizare a evenimentelor, au ajuns intr-o veselie sa arunce artificii , incalcand legea care nu le permite aceasta langa locuinte, fara aprobarea SAESP, cu artificier , etc…Comercializarea acestor artificii este fapta penala si detinerea, utilizarea, este contraventie . Se pare ca Pitestiul a ajuns sat fara caini, pentru ca asistam in ultimul an la o exacerbare a acestui obicei , focurile de artificii se desfasoara fara nici o opreliste sub privirile ingaduitoare ale poilitiei, primariei …Dupa ce vor da foc la niste locuinte, factorii reponsabili o sa dea din umeri , ca nu au cunoscut aceste aspecte. Orice patrula de politie, care sta langa asemenea locatii in week-end pot constata cel mai facil, cu ,,propriile simturi,, ca focurile de artificii au devenit o obisnuita in urbea noastra …Dar se pare ca politia e surda si oarba la asemenea aspecte, e mai facil sa pandesti soferii care parcheaza neregulamentar decat sa deranjezi administratorii restaurantelor care slobozesc artifcii …Pana la masinile de spalat care functioneaza noaptea, autoritatiile dorm cu bubuielile artificiilor la ureche, in pofida faptului ca acest aspect reprezinta o incalcare a legii …

  • Tania spune:

    Foarte bun comentariu. De asemenea pana la zgomotul masinilor de spalat sa se ia masuri de pordine publica in centru Pitestiului intre magazinele Fortuna si Trivale unde se urla, tipa, vorbeste tare se produc niste zgomote de jungla roata ziua si noaptea toata. Sunt masini care se plimba prin curtile interioare cu muzica tare data la maxim noaptea si ziua. Sunt naloane sparte noaptea de crezi ca explodat ceva in curte la Forutna. Ordinea publica lasa de dorit in Pitesti.

  • Tania spune:

    Foarte bun comentariu. De asemenea, pana la zgomotul masinilor de spalat sa se ia masuri de ordine publica in centru Pitestiului intre magazinele Fortuna si Trivale unde se urla, tipa, vorbeste tare se produc niste zgomote de jungla toata ziua si noaptea toata. Sunt masini care se plimba prin curtile interioare cu muzica tare data la maxim noaptea si ziua. Sunt baloane sparte noaptea de crezi ca explodat ceva in curte la Forutna. Sunt cersetori care canta zbierand de te apuca depresia si disperarea. Este imacceptabil intr- un oras cu pretentii europene. Ordinea publica lasa de dorit in Pitesti. Va rugam, trimiteti patrule in permanent in centrul Pitestiului sa fie ordine.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3