EcoMoto 930×122

amenda

Amendă de până la 4.000 de lei dacă nu ai așa ceva pe mașină!

Amendă de până la 4.000 de lei dacă nu ai așa ceva pe mașină!

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Știai că o simplă greșeală te poate costa o amendă de până la 4.000 de lei? Dacă ești la volanul acestei mașini și nu ai un anumit simbol, riști o sancțiune aspră, arată Fanatik.ro.

Șoferii care vor să evite o amendă usturătoare de până la 4.000 de lei ar fi bine să cunoască această prevedere din Codul Rutier.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Conform Codului Rutier, șoferii care conduc vehicule ce transportă deșeuri sunt obligați să aibă un afiș cu semnul ”D”. Acest simbol confirmă faptul că mașina respectivă transportă deșeuri.

Ce se întâmplă dacă transporți deșeuri și te oprește un polițist? Riști o amendă cât se parte de usturătoare. Codul Rutier spune că șoferii care nu au acest simbol pot fi amendați cu sume cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei.

Totodată, cei care transportă deșeuri periculoase mai sunt nevoiți să prezinte și alte cinci lucruri. Este vorba despre licența de transport / execuție pentru astfel de vehicule, dar și un certificat e agreere pentru vehicul, eliberat de R.A.R.

În același timp șoferii care transportă deșeuri periculoase mai sunt obligați să aibă echipamentele necesare pentru acesta, în conformitate cu prevederile A.D.R.

La aceste se mai adaugă și un certificat A.D.R, dar și panourile și etichetele pentru semnalizare.

Și șoferii care nu transportă substanțe periculoase riscă o amendă de până la 2.900 de lei. Cei care sunt opriți de poliție și au ITP-ul expirat se pot alege cu niște sancțiuni destul de aspre.

De asemenea, ei riscă să rămână și fără certificatul de înmatriculare al mașinii.

Cât despre amendă, aceasta este în general cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

Tocmai din acest motiv, șoferii ar fi bine să verifice constant actele mașinii pentru a nu face una dintre aceste greșeli.

Detalii, AICI – Greșeala care te poate costa o amendă de 4.000 de lei. Ce trebuie să ai neapărat pe o astfel de mașină

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3