New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Amendă mare dacă nu îți funcționează asta la mașină!

Amendă mare dacă nu îți funcționează asta la mașină!

Citiți și: Argeș. Au început accidentele!

Potrivit Codului Rutier, dacă ai becurile arse, care nu funcționează corespunzător sau care nu sunt omologate, atunci riști sa fii sancționat, conform normelor în vigoare.

În 2023, punctul de amendă a fost plafonat la 145 de lei per punct, dar asta nu înseamnă că amenda o să fie mică.

Citiți și: Pitești. Ieșit pe geam, cu manelele „la blană”, să audă lumea!

Ce prevede legea

„Art. 101

(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:

11. circulația cu un autovehicul și tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai cu defecțiuni la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră ori când acestea lipsesc;

Art. 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră în următoarele cazuri:

c) vehiculul circulă noaptea fără faruri sau lămpi de semnalizare, dispozitivele de iluminare și semnalizare luminoase, mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevăzute în normele tehnice în vigoare;

d) vehiculul circulă cu defecțiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate.”.

În anul 2023, valoarea punctului de amendă va fi îngheţat la 145 lei pentru sancţiunile rutiere. Astfel, conducătorii auto care au probleme cu sistemul de iluminare şi sunt prinşi de poliţişti riscă o amendă între 870 și 1.160 de lei.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Nick 69 spune:

    Politia rutiera,are voie cu aparatul radar in parbriz? Ăla nu împiedică vizibilitatea?Dar cu geamurile laterale cu folii închise la culoare? HOTII STRIGĂ HOȚII…! Să vă ia dracu!!!🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

570 X 90 POSADA 3