930X122 MAIA

amenda

Amendă pentru acești locatari!

Amendă pentru acești locatari!

Citiți și: Opt ani de închisoare pentru falsificarea kilometrajului! Ce spune legea

Persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin riscă amenzi în cazul în care nu solicită schimbarea domiciliului.

Începând de anul acesta, legea privind evidența, domiciliul, reședința şi actele de identitate ale cetățenilor români s-a schimbat.

Citiți și: Statul mai inventează o amendă pentru șoferi!

Astfel, persoanele care locuiesc la altă adresă decât cea înscrisă în buletin pot primi amenzi dacă nu solicită schimbarea domiciliului.

Amendă pentru acești locatari!

”Art. 39. (1) Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil.”

Cei ce nu respectă regula amintită riscă să primească, de la persoane împuternicite din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor sau de la polițiști, amenzi cuprinse între 40 și 80 de lei.

Detalii, AICI 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA