Donaris 930 x 122

amenzi

Amenzi de până la 50.000 de lei pentru şoferii care încalcă această regulă!

Amenzi de până la 50.000 de lei pentru şoferii care încalcă această regulă

Citiți și: Plăcere de 1 Mai care te poate costa 5.000 de lei!

Sistemul naţional RO eSigiliu este reglementat prin Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Sigiliul inteligent are rolul de a înregistra date și de a trimite informații despre stare și poziție către o aplicație informatică, în scopul urmăririi deplasării pe calea rutieră a bunurilor.

Citiți și: Luna aceasta se dau amenzi uriașe!

Amenzi de până la 50.000 de lei pentru şoferii care încalcă această regulă

În cazul aplicării de sigilii inteligente pe mijloacele de transport, conducătorul auto are obligaţia asigurării integrităţii acestora, iar neîndeplinirea acestei obligaţii constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă de la 20.000 la 50.000 lei.

Citește și: Piteștenii sunt chemați la vot!

ANAF și Autoritatea Vamală Română se vor ocupa de aplicarea sigiliilor inteligente și de monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul naţional.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90