930 x122 grota rece

analize

Analize gratuite pentru diagnosticarea unei boli grave!

Analize gratuite pentru diagnosticarea unei boli grave!

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Începând cu 1 iulie 2023, persoanele adulte beneficiază gratuit de cele două teste de laborator necesare pentru diagnosticarea corectă a bolii cronice de rinichi: rata de filtrare glomerulară estimată și raportul alumină-creatinină în urină.

Noul Contract Cadru de acordare a serviciilor medicale și normele de aplicare subsecvente prevăd decontarea investigațiilor la recomandarea medicilor de medicina familiei, a medicilor nefrologi și a altor specialități clinice, precum diabet, nutriție și boli metabolice, cardiologie, medicină internă.

Citiți și: Noi analize gratuite pentru gravide!

Peste 10% din populația României trăiește cu boală cronică de rinichi, o afecțiune care prezintă simptome abia ȋn stadiile avansate.

Principalii factori de risc ai acestei afecţiuni sunt bolile cardiovasculare, hipertensiunea și diabetul zaharat.

Analize gratuite pentru diagnosticarea unei boli grave!

Din cauza absenţei simptomelor în etapele inițiale ale bolii, pacienții își primesc diagnosticul abia în stadiile avansate, când deja poate fi prea târziu ca evoluția bolii să fie încetinită și există complicații cardiovasculare și renale.

Pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau cu altă specialitate clinică, precum nefrologie, diabet, nutriție și boli metabolice, cardiologie, medicină internă, se vor putea efectua gratuit dozajele privind rata de filtrare glomerulară estimată și raportul alumină-creatinină urinară.

Boala cronică de rinichi este o afecțiune gravă, determinată de anomalii ale structurii sau funcției rinichilor.

Boala are o evoluție progresivă, pe o perioadă de ani sau luni și, deși este ireversibilă, evoluția poate fi încetinită sau chiar oprită printr-un diagnostic și tratament precoce.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90