EcoMoto 930×122

gratuite

Noi servicii medicale gratuite!

Noi servicii medicale gratuite!

Citiți și: Persoanele neasigurate, acces la servicii medicale de stat!

Un nou proiect de ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) vizează modificarea și completarea legislației referitoare la serviciile de sănătate publice.

Noile reglementări permit extinderea accesului la servicii.

Citiți și: Servicii medicale gratuite de la 1 iulie!

Cum ar fi consultațiile psihologice sau psihopedagogice pentru pacienții cu arsuri extensive.

De asemenea, este prevăzută posibilitatea ca medicii de familie să recomande investigații paraclinice pentru mai multe categorii de pacienți și schimbă modul în care este reglementată oxigenoterapia.

Una dintre primele completări ale cadrului legislativ menționat este legat de serviciile medicale conexe actului medical.

Anume cele furnizate de psihologi cu specializări în psihologie clinică, consiliere psihologică, psihoterapie și psihopedagogie specială – logopezi și fizioterapeuți.

Noi servicii medicale gratuite!

O altă modificare este legată de investigațiile paraclinice (analize de laborator) care pot fi recomandate de către medicul de familie.

Este vorba despre investigații pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani dar și cele pentru persoanele asimptomatice cu vârste de peste 18 ani.

Această listă este completată în mod expres cu persoane ,,cu vârsta între 40 şi 60 de ani care sunt deja înregistrate la medicul de familie cu una sau mai multe boli cronice.

Dar şi persoanelor cu vârsta de peste 60 de an care sunt deja înregistrate la medicul de familie cu una sau mai multe afecţiuni cornice”.

Au fost incluși și pacienții cu arsuri extensive (>=25% din suprafața coporală).

Scopul este pentru a facilita accesul acestor pacienți la serviciile medicale necesare.

Mai mult, medicii de familie vor putea recomanda investigații paraclinice.

Pentru persoanele care nu prezintă simptome sugestive pentru diabet zaharat.

Este vorba despre persoane cu vârsta de 18 ani şi peste, supraponderali sau obezi care prezintă unul sau mai mulţi factori de risc pentru diabetul zaharat.

Sunt vizați şi pacienți care nu prezintă simptome sugestive pentru boala cronică de rinichi.

Dar care au unul sau mai mulţi factori de risc pentru aceasta.

Detalii AICI

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90